Results 1 to 3 of 3

Missing High Frequencies on left side

This is a discussion on Missing High Frequencies on left side within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; I'm having a problem with missing the higher frequencies from the left side speakers on my monsoon system. I replaced ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Louisville, KY
    Age
    37
    Posts
    1

    orange
    1999 Z28

    Question Missing High Frequencies on left side

    I'm having a problem with missing the higher frequencies from the left side speakers on my monsoon system.

    I replaced my door speakers with the Kappa 62.7's after the stock unit on the passenger side door blew. I didn't really test them system out a lot when I put the speakers in. I just pointed the tweeters toward the shifter and turn them all the way up.

    The next morning, I had the radio blasting on the way to work with the t-tops off on the expressway. For lunch that day, I took the car to a park and listened to radio at normal levels. At that point, I noticed that when I turned the balance all the way to the driver's side, I was missing some of the highest notes. I also played with fading front to back and it seemed that the higher notes were missing on both the front and back driver's side.

    I may have had this problem for awhile, as I'm no audiophile, and I can barely tell a difference when I turn the balance to the middle. It still bugs me that its not working right though.

    I'm thinking it must be one of these things:

    1. There is a problem in the HU or amp. (This makes the most sense to me, since I'm missing the notes in both the front and the back when I fade.)
    2. I didn't install the driver's side speaker right. (The lows and the mid's sound okay though, so I don't think this is the case.)
    3. I blew the tweeter on the way into work. (Again, this doesn't explain the difference when I fade to the back, and I'm not hearing any cracking or popping.)

    Any idea's or suggestions to troubleshoot? I'd like to get it fixed if its something easy. If its too much, I may just live with though.

    Thanks

  2. #2
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Have you checked a different cd? Sometimes they are mixed with highs on one side more than the other.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    1,083

    SOM
    2002 SS

    That might be it. Funny tho like 1 hour ago I was listening to my blown speaker in the passenger door and I noticed my left side didnt have highs as well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Burnout stronger on left side?
    By silverWS6 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 08-04-2009, 11:50 AM
  2. Help: Charging at W.O.T., Missing at high RPM Won't shif
    By hittman in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 03-03-2009, 01:45 PM
  3. Help: Missing Installation Instructions-Side Grills
    By Alpha-Omega in forum Firebird / WS6
    Replies: 31
    Last Post: 07-29-2008, 02:58 PM
  4. 1998 Z28 Missing front air dam spoiler pass side!!
    By johnshuler08 in forum Appearance Section
    Replies: 1
    Last Post: 06-29-2008, 05:53 PM
  5. Knocking T/A left side
    By Flutesailfish in forum Firebird / WS6
    Replies: 4
    Last Post: 04-15-2007, 12:48 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •