Results 1 to 9 of 9

Interesting..Tripometer Resets itself

This is a discussion on Interesting..Tripometer Resets itself within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; Just curious if anyone else has ever had a problem like this. It doesn't do it at any specific mileage, ...

  1. #1
    Giant Dicks Car Club Zapper2003's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Millerton, PA
    Posts
    5,144

    2005 Ram
    1978 Firebird

    Interesting..Tripometer Resets itself

    Just curious if anyone else has ever had a problem like this. It doesn't do it at any specific mileage, and I'm not sure what is causing it, but something happens that resets my tripometer when I'm not in the car, lol. I think it has something to do with when i shut off/start the car. I just figured out that it was resetting itself this morning, so it'll take a bit more careful watch to find otu when exactly its doing it. Anyone else have this problem, ever?

  2. #2
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,747

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Check your battery. Low voltage will cause that.
    Black 1999 Blown Convertible A4
    Forged 383, ATI D-1SC
    NX MAF Kit | 222/226 .585 115
    AS Stage II 6.0L FI Heads
    Moser 9" | 3.70 | Wavetrac | 35 Spline | Vigilante 3600
    548.0 RWHP - 563.8 RWTQ - 10# - D1

    666.0 RWHP - 734.2 RWTQ - 125 Shot - P1

    Black 2009 Escalade Hybrid 4WD
    Black 2008 GMC Yukon Hybrid 4WD (Totaled)

    Black 2013 Chevy Volt (Gone)

  3. #3
    Senior Member KyleLs1's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Canada eh
    Posts
    3,534

    NBM
    99 TA

    yep, mine has done that a few times over the years... start the vehicle up, all the needles on the gauges go all the way to the end and then come back down, and the trip resets itself

  4. #4
    Giant Dicks Car Club Zapper2003's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Millerton, PA
    Posts
    5,144

    2005 Ram
    1978 Firebird

    Its a brand new battery in the car (as of late Nov./Early Dec. last year when i bought it) and I've not had any problems since then with low voltage.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Virgina
    Posts
    224

    Black
    98 Trans Am

    Quote Originally Posted by Zapper2003 View Post
    Its a brand new battery in the car (as of late Nov./Early Dec. last year when i bought it) and I've not had any problems since then with low voltage.
    I had a new bat too, but adding to what Ed said, intermittant voltage drops will do it too. Our babys don't like 'em at all! My bat, alt, everything checked out okay when I had them checked, but the problem was under the red rubber insulator on the positive bat teminal...it looked clean as hell from the outside, but when I skinned it back...the inside was caked with corrosion....courtesy of the 'ol AC Delco post leaking...the previous one did the same thing...! I wire brushed it with the 'ol dremel, went to wally-world and got an EverStart Maxx (it's been rated better than the Optima...sorry red toppers! and never had it happen since.

  6. #6
    2004 HEAD/CAM CTS-V 9t8z28's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    doylestown, Pa
    Posts
    6,818

    SILVER
    2004 CTS-V

    FUNNY! I never heard of it being called a tripometer?
    Try, tripodometer! j/k

  7. #7
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ATCharming's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Rockford, IL
    Age
    26
    Posts
    8,303

    Silver
    2000 Camaro SS

    evil spirits

  8. #8
    Member 6sw00's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    N.Y
    Age
    31
    Posts
    282

    black
    2000 trans am ws6

    mine resets when it hits 999.99 i think

  9. #9
    Giant Dicks Car Club Zapper2003's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Millerton, PA
    Posts
    5,144

    2005 Ram
    1978 Firebird

    Well, it wasn't at 1k miles for sure, just over 100 and change. I've been another 100 or so and it hasn't reset itself yet. I almost wonder if it wasn't doing it on startup (its still cold here, 40's or so) and maybe it was pulling enough power that it 'starved' (for lack of better wording) the gauge cluster and caused it? I'm not sure, regardless, it hasn't done it since.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trip Odo Resets Every Time I Start the Car
    By Nitro13 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 01-25-2016, 06:38 AM
  2. Trip odometer resets itself
    By Martini2 in forum Computer & Tuning
    Replies: 7
    Last Post: 01-23-2016, 08:20 PM
  3. Interesting
    By GTP231 in forum Political / Debate Forum
    Replies: 9
    Last Post: 03-06-2012, 08:35 PM
  4. dashboard resets constantly
    By 1MileCrash in forum General Help
    Replies: 23
    Last Post: 05-01-2007, 06:20 PM
  5. No more Predator resets
    By jjnada in forum Parts Review
    Replies: 0
    Last Post: 11-12-2005, 09:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •