Results 1 to 9 of 9

How to connect sub/amp to factory HU

This is a discussion on How to connect sub/amp to factory HU within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; I see this asked a lot so here is how I did it. On Aftermarket HU's you will not be ...

  1. #1
    Member Goldcuffs's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Florida
    Posts
    411

    Silver
    2000 Trans Am

    How to connect sub/amp to factory HU

    I see this asked a lot so here is how I did it.
    On Aftermarket HU's you will not be able to use the antenna power due to the fact that it will not be hot during CD play. You will have to run a separate key hot wire or your HU may be wired for this feature already.
    Last edited by Goldcuffs; 07-06-2009 at 04:03 PM.

  2. #2
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    Quote Originally Posted by Goldcuffs View Post
    I see this asked a lot so here is how I did it.
    Click for full size
    Agree with everything but the remote, your antenna isn't up when your playing a CD or listening to your ipod so the sub would shut off. This is going off of what i have seen on my friends firebird. I would use the ignition on from the radio.

  3. #3
    Member Goldcuffs's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Florida
    Posts
    411

    Silver
    2000 Trans Am

    Quote Originally Posted by tatertot91 View Post
    Agree with everything but the remote, your antenna isn't up when your playing a CD or listening to your ipod so the sub would shut off. This is going off of what i have seen on my friends firebird. I would use the ignition on from the radio.
    My antenna goes up when ever the radio is on regardless if I'm on CD or not. Do you have a CD changer?

  4. #4
    Member 2000dreambird's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mass
    Posts
    618

    silver/black
    00 trans am,SLP,Ws6

    I have a alpine flip up DVD in mine now but when I had the stock HU in there the power ant was up no madder what I was playin (radio cd or cd changer) so this should work.

  5. #5
    Member Goldcuffs's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Florida
    Posts
    411

    Silver
    2000 Trans Am

    Quote Originally Posted by 2000dreambird View Post
    I have a alpine flip up DVD in mine now but when I had the stock HU in there the power ant was up no madder what I was playin (radio cd or cd changer) so this should work.
    Correct, as far as I know they should all be like that.(unless there is a problem with the HU)

  6. #6
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    Quote Originally Posted by Goldcuffs View Post
    Correct, as far as I know they should all be like that.(unless there is a problem with the HU)
    This was off a clarion HU. there are exceptions i guess. Thanks for settin me straight

  7. #7
    Member 2000dreambird's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mass
    Posts
    618

    silver/black
    00 trans am,SLP,Ws6

    Quote Originally Posted by tatertot91 View Post
    This was off a clarion HU. there are exceptions i guess. Thanks for settin me straight
    Any aftermarket deck will only turn the antenna on during radio play not cd or iPod. But this was for a hookup to a stock HU

  8. #8
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    Oh, that makes more sense to me then.
    Thanks

  9. #9
    Member Goldcuffs's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Florida
    Posts
    411

    Silver
    2000 Trans Am

    Quote Originally Posted by 2000dreambird View Post
    Any aftermarket deck will only turn the antenna on during radio play not cd or iPod. But this was for a hookup to a stock HU
    I'll add a note for aftermarket HU's. I was not aware of this feature on aftermarket radio's. I actually wish the stock HU's were like that, it would make more sense.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can not connect to VCM
    By blackcar in forum Computer & Tuning
    Replies: 18
    Last Post: 09-26-2012, 06:55 AM
  2. Just joined, trying to connect, here in GA
    By 4mula in forum New Member Introductions
    Replies: 5
    Last Post: 03-29-2010, 05:56 PM
  3. big 3 ? where to connect to Alt.
    By qwik219d9 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2009, 10:04 PM
  4. Not beging able to connect.
    By 95Fyrebyrd in forum Computers / Gaming
    Replies: 11
    Last Post: 02-28-2008, 09:34 PM
  5. How do you connect amp&sub to Monsoon?
    By hitdr9 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 8
    Last Post: 10-16-2005, 08:37 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •