Results 1 to 11 of 11

Freakishly odd electical problem...

This is a discussion on Freakishly odd electical problem... within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; ok today im driving out of a parking lot, my radio turns off, then on then off then on again. ...

  1. #1
    Member DADillac's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    IL
    Age
    38
    Posts
    184

    white
    98 Camaro Z28

    Freakishly odd electical problem...

    ok today im driving out of a parking lot, my radio turns off, then on then off then on again. WTF so i keep going then my air bag light starts flashing, a little father and my tach and speedo just go all the way up and back down, my trip odo resets, air bag light flashing, radio is reset. so i pull over to the shoulder and as soon as i come to a stop the car dies, just like i turned the key, not a shakey sputter then die, just turned off.

    i leave it off for about 2 min, start it back up and it has been completly normal ever since, ive driven 50 miles and turned the car off and on 5 times and its totally fine now.

    i checked my battery terminals and they are fine, not sure what else to do.

  2. #2
    Member DADillac's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    IL
    Age
    38
    Posts
    184

    white
    98 Camaro Z28

    anyone????

  3. #3
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    alternator on its way out

  4. #4
    Rock-n-Roller White Rascal's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    OHIO Go Buckeyes!
    Posts
    539

    Arctic White
    '07 Trailblazer LT

    Take it to a dealership and let them check it out. There are too many possibilties for anyone on a forum like this to have any idea what the problem might be.
    The White Rascal SOLD
    Crank up the drums, crank up the bass,
    Crank up my Les Paul in your face!

  5. #5
    Member DADillac's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    IL
    Age
    38
    Posts
    184

    white
    98 Camaro Z28

    im not paying a dealer to look at it, when its fine now, how could they find anything wrong?

  6. #6
    Rock-n-Roller White Rascal's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    OHIO Go Buckeyes!
    Posts
    539

    Arctic White
    '07 Trailblazer LT

    They can hook it up to their computer to see if it threw a code which can help them pinpoint exactly what the problem is.

  7. #7
    Member DADillac's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    IL
    Age
    38
    Posts
    184

    white
    98 Camaro Z28

    if it threw a code wouldnt the check engine light come on
    ?

  8. #8
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    not all the time, depends on the system and the computer doesn't controle the electricle system, just engine and drive train. My truck did simalre things just before my Alt died speedo went al the way over stereo shut off, engin died. something happened in the charging system to confuse the computer, possibly into think that you just started the car. Best thing would be to have someone look over the electricle. you can do "quick" visual your self by going over all the connections you can find looking for anything out of the ordinary.

  9. #9
    Member imflyn's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Indy
    Age
    35
    Posts
    178

    Pewter
    '07 Silverado

    Almost diffenitly a loose connection somewhere or alt. My parents safari did very similar things (sporatic, months between events) and the dealer found several loose connections. One at the battery, one at the starter and another harness somewhere else...I used to have a sunfire and it did almost the identical problem as well, loose battery cable...My friend had a bonneville (96 I think) and it's gauges would ocassionally peg back forth, eventually(years later) the alternator went out and the problem dissappeared after it was replaced...I was limping a truck home on battery only (alternator failed) and as the battery was draining the speedo strted pegging back and forth. So from my experience, check every harness and cable and ground you can find. If no luck there. Bide your time and the alt will fail or the glitch will reappear and you can track it down, it will most likely become more frequent, not less. I hate electrical shit for just this reason.. it's a bitch to troubleshoot intermitent problems. Sorry for the long post, just bored killing time on my layover. GOOD LUCK

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Jackson, TN
    Age
    35
    Posts
    76

    Navy Blue Metallic
    2000 Firebird Formula

    At the very least take it to Autozone or O'Reillys or somewhere that can test your charging system (normally for free). It sounds like your alternator, either it going out or there's a loose connection on it. I've had two die on me, and the same thing has happened. At any rate, you don't want it to happen again and you not be able to start the car, when having someone run codes or do other tests could keep you on the road. Just because it's fine now doesn't mean the problem isn't still there.

    Look at it this way, if you had really strong heart pains, and then they went away and you felt perfectly fine, wouldn't you want to go to a doctor to make sure everything was ok?

  11. #11
    98 trans am F-Bomb's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    plano, Tx
    Posts
    517

    chameleon
    98 T/A

    was there a floating disc like object anywhere in the area with a bright glow and little men running out of it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Obama's Woman Problem A Problem Of His Own Making
    By Ed Blown Vert in forum Political / Debate Forum
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2013, 03:50 PM
  2. Question: Windows / Electical issue
    By camarolover4life in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-16-2010, 08:05 PM
  3. Window electical problem. New to Site
    By FasFlex in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 03-27-2010, 10:26 AM
  4. Fuel Problem or Severe Engine Problem
    By pet_monk in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2008, 08:51 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •