Results 1 to 11 of 11

alpine dvd lock

This is a discussion on alpine dvd lock within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; I recently got a alpine iva-c800 and someone told me to just ground the parking brake wire and i did ...

  1. #1
    Stang Smoker
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    alameda, CA
    Age
    27
    Posts
    60

    red
    1994 z28

    alpine dvd lock

    I recently got a alpine iva-c800 and someone told me to just ground the parking brake wire and i did and it didnt do anything. I just want to get to all the menus so my question is where is the parking brake wire located in a 98 z?

  2. #2
    Awaiting Activation
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    los angeles
    Age
    32
    Posts
    237

    black
    98 Z-28

    you don't even have to do that. most dvd players come with a override button located under your dash or seat. or a touch screen button you can hit on the setup menu. read your manual or just take it to the nearest circuit city and tell them they installed and you can't figure it out. they'll find it in like two minutes. the same thing happened to me and i took it in and they fixed the problem in two minutes.

  3. #3
    Member cant.b.caught.z28's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Wichita, KS
    Age
    29
    Posts
    476

    Silver
    2005 Ram Daytona

    I also have the alpine flip screen dvd in my car, but I was wondering... I never did connect the ground wire or the parking brake.. so are you saying that i can just go in and override this by pressing a button or flipping a switch somewhere? I want to be able to watch a dvd, but I cannot without having the cables ground

  4. #4
    Awaiting Activation
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    los angeles
    Age
    32
    Posts
    237

    black
    98 Z-28

    Quote Originally Posted by cant.b.caught.z28 View Post
    I also have the alpine flip screen dvd in my car, but I was wondering... I never did connect the ground wire or the parking brake.. so are you saying that i can just go in and override this by pressing a button or flipping a switch somewhere? I want to be able to watch a dvd, but I cannot without having the cables ground
    yeap, give me a quick sec. and i'll go to the car and find out exactly what it is i have to pull my car in and cover it.

  5. #5
    Awaiting Activation
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    los angeles
    Age
    32
    Posts
    237

    black
    98 Z-28

    o.k. i have the jensen and it has a override built in from the factory, on the setup menu. the alpine have a switch on the back of the flip under a sticker but if removed it voids warranty, if it doesn't have the sticker and switch you might need a override control module.

  6. #6
    Senior Member Tyler_LS1's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Canby, Oregon
    Age
    29
    Posts
    2,121

    Pewter
    1999 Camaro SS-M6 #1775

    Ive got the Pioneer DVD flip out and we just wired in a little switch, so when the warning screen pops up you just flip the switch
    1999 Camaro SS/ Pewter/ #1775 - LS1 6-speed - Predator 3 Custom Tune - Pro 5.0 - LS7 Clutch - 3.90's - Koni's - Strano Springs and Sway Bars - SFC's - Full UMI Chassis and Suspension - LS6 Intake PnP TB - ARH LT's and Kitty Ran Away - Magnaflow.

    12.6 at 112

    http://www.fquick.com/Tyler_LS1

  7. #7
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Read the manual. You have a sequence of setting the parking brake and hitting the brakes to get it on. I think you have to buy a bypass module to get it to stay on. You can check ebay for it. You can also check your menus to see if there is a way to turn it off.

  8. #8
    Member cant.b.caught.z28's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Wichita, KS
    Age
    29
    Posts
    476

    Silver
    2005 Ram Daytona

    alright thanks, my z28 has the flip screen in it, and its at my dads house on the lift. (damn fuel pump). I'l have to go by tomorrow and try to see if there is a switch

  9. #9
    Member cant.b.caught.z28's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Wichita, KS
    Age
    29
    Posts
    476

    Silver
    2005 Ram Daytona

    I didn't see a switch anywhere, but oh well.. My friends dad has a car audio shop around town, I'l just go take it to him.

  10. #10
    Member cant.b.caught.z28's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Wichita, KS
    Age
    29
    Posts
    476

    Silver
    2005 Ram Daytona

    thanks though, I do appreciate the help.

  11. #11
    Awaiting Activation
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    los angeles
    Age
    32
    Posts
    237

    black
    98 Z-28

    yeah thats what i said earlier because the'll know in lie five minutes.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: Alpine Type-R SPR 17C
    By Ant71130 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2011, 01:14 PM
  2. tranny,lock up/no lock up.................
    By NEXSTAR7 in forum Automatic Transmission
    Replies: 5
    Last Post: 10-07-2009, 01:17 PM
  3. WTB: Alpine 1.5 din cd player
    By bandit-00 in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 07-12-2007, 02:44 PM
  4. stall question.. LOCK UP or no lock up whats the difference?
    By greatwhiteZ28 in forum Automatic Transmission
    Replies: 9
    Last Post: 04-05-2007, 05:01 PM
  5. 12'' alpine type R sub
    By themack56 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 06-17-2006, 08:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •