Results 1 to 7 of 7

Alarm

This is a discussion on Alarm within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; ...

  1. #1
    Y2KSS #4099 00ssSLP's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Age
    38
    Posts
    452

    Pewter
    2000 SS Camaro

    Alarm

    I have a 2000 SS camaro and every time I lock the doors with the remote or the switch inside the car the car goes off shortly after. If I lock the doors by hand the alarm won’t go off. If anyone knows what is wrong please tell me.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    I'm thinking the alarm shock sensor in the spare tire area is going bad - try unplugging it temporarily and see if it stops. I'm ashamed to admit that I don't know if locking the car with the key only or by hand sets the alarm system - never tried it.

  3. #3
    Y2KSS #4099 00ssSLP's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Age
    38
    Posts
    452

    Pewter
    2000 SS Camaro

    Quote Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
    I'm thinking the alarm shock sensor in the spare tire area is going bad - try unplugging it temporarily and see if it stops. I'm ashamed to admit that I don't know if locking the car with the key only or by hand sets the alarm system - never tried it.

    I'll give that a try, thanks for the reply. If this don't work I'm just going to have a after market alarm put on it.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    If it's the shock sensor just replace it - easy, just plugs in and attached on the wheel well with double sided tape.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    OK, had to check cause it's been bugging me. When I lock my car with the manual switch or the key the little red light on the dash doesn't come on - so probably not arming the system.

  6. #6
    Y2KSS #4099 00ssSLP's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Age
    38
    Posts
    452

    Pewter
    2000 SS Camaro

    Quote Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
    OK, had to check cause it's been bugging me. When I lock my car with the manual switch or the key the little red light on the dash doesn't come on - so probably not arming the system.
    When I lock the door with the switch or the key chain the light comes on in the dash. Then the alarm goes off almost immediatly.

  7. #7
    Y2KSS #4099 00ssSLP's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Age
    38
    Posts
    452

    Pewter
    2000 SS Camaro

    Quote Originally Posted by 2001NBMZ28 View Post
    I'm thinking the alarm shock sensor in the spare tire area is going bad - try unplugging it temporarily and see if it stops. I'm ashamed to admit that I don't know if locking the car with the key only or by hand sets the alarm system - never tried it.

    You are the man, I unplugged the sensor and I locked the door with the key chain and it hasn't gone off yet.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. alarm keeps going of
    By barryz in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 10-05-2011, 08:59 AM
  2. Question: Help. Alarm going off
    By joels1bird in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-08-2008, 06:53 AM
  3. Set off a car alarm!!
    By lineybiker_11 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 13
    Last Post: 10-21-2007, 05:50 PM
  4. Alarm
    By Mike's TA in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 05-17-2007, 10:45 AM
  5. New Alarm Q's
    By urstolendesire in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2007, 06:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •