Results 1 to 10 of 10

What's missing here?

This is a discussion on What's missing here? within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; This is right behind the ABS system and it looks like part of the hose is cut and missing. Looks ...

  1. #1
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    What's missing here?

    This is right behind the ABS system and it looks like part of the hose is cut and missing. Looks like the vacuum source for the heater control valve. I looked around but couldn't tell if it hooked to anything...




  2. #2
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Yup...my hose goes through the firewall so I suspect the vent "doohickey"....

  3. #3
    Member Texas Jack's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Central Texas
    Posts
    675

    Cyclone Grey
    2006 GTO M6

    Hey buddy, It is to the heater control valve. Follow your heater hoses up behind the rear passenger head and it is the botton connection on the right hand side hope this will help you out.

  4. #4
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    I'm going to check it out as soon as I get off work. Thanks for the help guys.

  5. #5
    Member Texas Jack's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Central Texas
    Posts
    675

    Cyclone Grey
    2006 GTO M6

    No problen , just looked under my hood and was too easy. It was all in the open and no problem to trace, sometimes it's easy.

  6. #6
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Folks are already hackin sheis up on these cars eh? Damn shame.

  7. #7
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    Quote Originally Posted by Texas Jack View Post
    No problen , just looked under my hood and was too easy. It was all in the open and no problem to trace, sometimes it's easy.

    Fixed it last night man. Went right to where you guys said it did. Put a new piece in. I didn't notice it moving the heater control valve though. Thought I had a vacuum leak and that was the source, but it's still got a small shake somewhere in it....

  8. #8
    Member Texas Jack's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Central Texas
    Posts
    675

    Cyclone Grey
    2006 GTO M6

    I use a propane torch not lit and move it around the intake an TB and if the engine smooths out or RPM come up you have found your leak, never had a problem with it firing up and it is clean no spraying crap all over the place. Try moving the valve by hand it might be stuck, if not it might be messed up or they cut it because the heater core is leaking. Also if you bought it used the ruff running may be a different cam, we already shake a bit because our cam is the same one out of the 05 Vet, I think, good luck and let us know.

  9. #9
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    Quote Originally Posted by Texas Jack View Post
    I use a propane torch not lit and move it around the intake an TB and if the engine smooths out or RPM come up you have found your leak, never had a problem with it firing up and it is clean no spraying crap all over the place. Try moving the valve by hand it might be stuck, if not it might be messed up or they cut it because the heater core is leaking. Also if you bought it used the ruff running may be a different cam, we already shake a bit because our cam is the same one out of the 05 Vet, I think, good luck and let us know.
    I'll have to get a torch and try it. I found water (very little) in the passenger side front floorboard after I got back from vacation a few weeks ago. Thought maybe it was water from a heavy rain we had. I haven't noticed it running any hotter or losing coolant. The wife drove the car and she thought maybe she didn't shut the door all the way. If it is the heater core how hard are they to change in the GTO's?

  10. #10
    Member Texas Jack's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Central Texas
    Posts
    675

    Cyclone Grey
    2006 GTO M6

    Sorry man, Have not had that problem [ knock on wood] don't know, maybe someone will chime in and let you know if that is the problem, but that would be where it would leak.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need help??? ls1 missing
    By ozmossis in forum LT1
    Replies: 1
    Last Post: 11-08-2010, 08:58 PM
  2. Missing Cat
    By SteveCZ28 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 7
    Last Post: 09-02-2010, 03:18 AM
  3. Missing ?
    By 97txaggie in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 06-18-2010, 06:36 PM
  4. Missing Something?????
    By predator506 in forum Camaro / SS
    Replies: 18
    Last Post: 11-07-2007, 03:10 PM
  5. What am I missing?
    By slims00ls1z28 in forum Request and Feedback
    Replies: 1
    Last Post: 07-01-2007, 12:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •