Results 1 to 3 of 3

VATS problem?

This is a discussion on VATS problem? within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; I've been having a new problem with the GTO lately. Every now and then I go to start the car ...

  1. #1
    Senior Member slims00ls1z28's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    TN
    Posts
    1,212

    2005 GTO M6 Black
    2000 Z28 A4 Red

    VATS problem?

    I've been having a new problem with the GTO lately. Every now and then I go to start the car and it just turns over without hitting, try over and over and nothing. Take the key out reinsert and it starts up fine. No problem I've just been getting used to this happening so it's second nature to take the key out. Well the other day taking the key out didn't hepl no matter how many times I tried it would just spin. So I got out disconnected the battery reconnected it and it fired right up. Going to start using the other key to try to isolate whether it's the key or the sensor on the column, but i wanted to see if this was a common issue such as the sticky key thing or mine just giving me the usual fits. I'm getting ready to try to sell it so I need to fix everything I can on it.

  2. #2
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    It's possible it may just be the key, so I'd start by checking the other key as you stated. It could also be VATS. You may want to check the fuel pressure as well, and make sure there isn't an issue there. You should have 58 psi at the rail. Low fuel pressure can cause an issue like this too.

  3. #3
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I agree with Knight. Keep us posted on what happens with your other key.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. suspected vats problem
    By 37ute in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 05-19-2015, 07:39 PM
  2. Question: vats problem? again?
    By 98maro in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 02-15-2011, 12:42 PM
  3. VATS problem
    By ezwip in forum Computer & Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 12-14-2009, 07:07 PM
  4. Help: Vats/BCM Problem
    By vonny in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2008, 04:06 PM
  5. VATS????Security problem with the VATS.
    By LS1RacerMan30 in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 07-14-2007, 08:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •