Results 1 to 6 of 6

ported throttle body

This is a discussion on ported throttle body within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; Can anyone tell me if i put a ported & polished throttle body on my car will i have to ...

  1. #1
    o4goatman
    Join Date
    May 2007
    Location
    Illinois
    Posts
    87

    red
    04 gto A/T

    ported throttle body

    Can anyone tell me if i put a ported & polished throttle body on my car will i have to get it retuned. My car is already dyno tuned & I don't want to get it rtuned just for a throttle body.

  2. #2
    Member tyxpx's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Florida
    Age
    32
    Posts
    256

    Impulse Blue
    2006 GTO

    You won't need to have it re-tuned for a ported & polished throttle body.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Harrisburg
    Age
    34
    Posts
    364

    Black
    2000 TA

    Although you would benefit from it, you dont have to retune it.

  4. #4
    Member tyxpx's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Florida
    Age
    32
    Posts
    256

    Impulse Blue
    2006 GTO

    Quote Originally Posted by texinteg View Post
    Although you would benefit from it, you dont have to retune it.
    You would benefit from a tune after adding any power adder...But the potential extra 1 or 2 hp for a $500 tune is pointless...Your going to gain next to nothing for a re-tune after a ported & polished throttle body since the car is already tuned...Just my .02 though

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Harrisburg
    Age
    34
    Posts
    364

    Black
    2000 TA

    Wow you actually pay $500 for a retune. If it has already had a base tune done most shops dont charge $500 to retune for additional bolt ons. By adding the ported and polished throttle body you can actually screw up the a/f mixture. Thats why I suggested the tune. When I first added my PP tb I actually lost about 2 mpg and that was not due to my heavy right foot. I drove it that way for a few months and didnt realize what I was missing untill I had it retuned. Ran much smoother and got my milage back along with more HP. But no you dont HAVE to get it tuned. You could wait till you added a few more mods first.

  6. #6
    o4goatman
    Join Date
    May 2007
    Location
    Illinois
    Posts
    87

    red
    04 gto A/T

    Thanks for that info. I will wait till i put on my zo6 heads on the car then i will put on the ported throttle body then & get it retuned. The quote to retune is from anoth performance shop not from the shop that tuned my car.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Ported throttle body!
    By My00Z28 in forum General Help
    Replies: 21
    Last Post: 10-15-2011, 05:09 PM
  2. FS: Ported Throttle Body
    By 777 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 13
    Last Post: 08-16-2006, 11:00 AM
  3. SLP LS6 intake, Whisper Lid, Ported Throttle body, Ported MAF
    By cru ss n in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2006, 09:22 AM
  4. Where to get a ported throttle body from???
    By inneedofls1 in forum External Engine
    Replies: 2
    Last Post: 04-18-2006, 12:00 PM
  5. WTB: SLP LS1 Ported Throttle Body
    By Tims GTO in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 02-26-2006, 03:11 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •