Results 1 to 5 of 5

Light throttle hesitation

This is a discussion on Light throttle hesitation within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; The Goat is hesitating when going from a stop under light throttle. I give it some gas and it seems ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Miami, FL
    Posts
    100

    Pulse Red
    2004 GTO M6

    Light throttle hesitation

    The Goat is hesitating when going from a stop under light throttle. I give it some gas and it seems like 1/2 a second before the engine responds. It has done this since I got the car with about 47k miles, now at about 60k it seems like it has gotten a little worse. This kind of sucks because I find myself having to time the hesitation with the clutch to pull away smoothly under light acceleration.

    I assume it could use new plugs and the throttle body cleaned out, but what would be the most likely cause of hesitation under low throttle? The car is about stock and I have pretty much only done oil changes, cleaned the K&N & MAF. Otherwise I never seem to have time to do other things.

    Any ideas would be appreciated, thanks.

  2. #2
    cutting and welding mark21742's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mercersburg pa
    Posts
    6,443

    hugger orange
    2004

    I'd throw some new plugs and wires on it and also reclean the MAF......lots of people put too much oil on the K&N filters, then it gets sucked into the MAF and throws its readings off

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Miami, FL
    Posts
    100

    Pulse Red
    2004 GTO M6

    I'll do that I actually have the plugs, I just never put them on. I doubt the MAF has any oil on it, I cleaned it 2 weeks after re-oiling just to get any residual oil off. But it's easy enough to clean it again.

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Mine did the same thing after my radiator was installed. Turned out to be a dirty MAF. Tech cleaned it and all is good.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Miami, FL
    Posts
    100

    Pulse Red
    2004 GTO M6

    I don't think it is the MAF, the car has done this for a while, including right after the last time I cleaned the MAF. I am planning to change the plugs and clean the TB next week so since the MAF will be off I am going to clean it anyway.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Slight hesitation at half throttle acceleration
    By 5abivt in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-13-2009, 10:53 PM
  2. 4L80E "hunts" at light throttle
    By Wagonmaster in forum Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2008, 02:55 PM
  3. 99 SS Power loss hesitation at partial throttle.
    By trellz in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2008, 03:36 PM
  4. SES Light/Engine Hesitation
    By FastFreeBird in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 06-11-2008, 08:14 PM
  5. Pops and misfire with light throttle
    By JimmyD in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-22-2006, 07:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •