Results 1 to 7 of 7

Help me out with this weird HVAC problem

This is a discussion on Help me out with this weird HVAC problem within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; I noticed no output from the floor vents the other day. Further investigation finds: 1) no floor output when selector ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    MS
    Posts
    25

    Question Help me out with this weird HVAC problem

    I noticed no output from the floor vents the other day. Further investigation finds:
    1) no floor output when selector is set for floor.
    2) floor output when selector is set to defroster/floor.
    3) no floor output when selector is set to dash vents/floor.

    I watched the solenoid operation as I changed the air flow. When I put it on defrost/floor, the solenoid for the floor moved and I got air from floor vents. I then moved the control to floor only and the air stream got stronger and stayed that way for about 5 seconds, then the solenoid started moving and gradually shut off the air stream out the floor vents.

    I've also noticed that sometimes when in deforst/floor mode I will get floor output for 10-15 seconds before it shuts off also.

    Can anyone give me a clue on how to fix this?? No one on ls1gto.com could help me....

    TIA,
    Brett

  2. #2
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Sure...I had the EXACT same problem. Turned out to be the controls themselves....the entire assembly in the dash.....Pontiac dealer replaced the entire thing under warranty.....said they had a Service Bullentin.....

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    MS
    Posts
    25
    Quote Originally Posted by Sarge View Post
    Sure...I had the EXACT same problem. Turned out to be the controls themselves....the entire assembly in the dash.....Pontiac dealer replaced the entire thing under warranty.....said they had a Service Bullentin.....
    Think they'd replace that on an 04 with 36,400 miles??




    Brett

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    MS
    Posts
    25
    Will an 05-06 climate control fit on my 04?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    MS
    Posts
    25
    does anyone have a link or document explaining how to replace the climate control unit?

    Brett

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    MS
    Posts
    25
    Sarge was right. It was the climate controller. I snagged one off ebay for $40. I also bought some stereo head unit pullers for $15. I found this to help me out too:

    Dash removal here

    Total cost of $55 and now I have floor ventilation!!

    Brett

  7. #7
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Yup. I hear of this alot on our GTO's. Good job Brett!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Another Weird Problem...
    By Shudson105 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 06-12-2012, 03:13 PM
  2. Weird Problem?
    By ADICECCA21 in forum Firebird / WS6
    Replies: 11
    Last Post: 05-07-2012, 05:36 AM
  3. Weird problem I've never had before...
    By SajoR in forum Camaro / SS
    Replies: 5
    Last Post: 05-25-2009, 09:33 PM
  4. Help: Weird problem
    By Frankthetank in forum General Help
    Replies: 18
    Last Post: 08-04-2008, 11:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •