Results 1 to 3 of 3

Help

This is a discussion on Help within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; AFTER A HEAVY BURST MY LS1 HAS A ROUGH MISS FIRE SOMEWHERE ! & SOMEHOW AFTER ITS LEFT AT A ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    AUSTRALIA
    Posts
    12

    WHITE
    2001

    Help

    AFTER A HEAVY BURST MY LS1 HAS A ROUGH MISS FIRE SOMEWHERE !
    & SOMEHOW AFTER ITS LEFT AT A SHAKING IDLE FOR 5MIN WILL STOP. ?

    THIS RETURNS AGAIN & AGAIN, ONLY UNDER HEAVY POWER? THEN STOPS !

    Q: Do LS1 coils do something like this, as they die from oldage.?

    Q: Could one of these coils cut out and in.?

    Happens under power, just as the first "ping" - sensor adjusts the timeing of the coils.

    Im Stumped on where to start with these coils!

  2. #2
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Yup...tracing down a coil sucks ass....I just swapped out all mine when I had an issue....Replace them with MSD's.....I have the original 8 coils sitting in a box outside....I know I am no help at all.....
    Did you swap out the plugs? You could have toasted a plug....

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mississippi
    Posts
    222

    Impulse Blue
    2004 GTO

    You need to get it on a scanner and check to see what cylinder is misfiring. That should help narrow it down. Might even tell you if its an injector not pulsing. Depends on the codes that are stored.
    Rob
    04 GTO
    96 WS6

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •