Results 1 to 16 of 16

Check Engine Light

This is a discussion on Check Engine Light within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; Hey guys/ i have a 2004 gto and i installed the k & N CAI 2 days later i got ...

  1. #1
    mannyGTO
    Guest

    Check Engine Light

    Hey guys/ i have a 2004 gto and i installed the k & N CAI 2 days later i got a check engine light/ any clues on what this could be?

  2. #2
    Devil Yellow
    Guest
    The boss tells me to pass along this,
    From Sarge:
    Pull your fuse box cover in your passenger side engine bay.....there is a red 10V fuse....with the car off and the key out...pull that fuse out.....now turn your key on ( do not start the engine)....let it cycle the computer...you will get an error....See Dealer...and your fuel guage will go from showing fuel all the way down to nothing....turn the key off....take the key out....replace the fuse and the fuesebox cover..start up your car...let it idle WITH THE AC ON FULL BLAST AND THE REAR WINDOW DEFOGGER ON ......let it idle for about two three minutes....turn off the A/C and the Rear Defogger...let it idle another few minutes.....put it in gear and go out and drive it like you stole it......see if that doesn't cure your problem.....your letting the computer relearn the new CAI setup.....

  3. #3
    Dangerous2001
    Guest
    Quote Originally Posted by mannyGTO
    Hey guys/ i have a 2004 gto and i installed the k & N CAI 2 days later i got a check engine light/ any clues on what this could be?
    mass air flow...

    we had a guy bring one into our shop that he put a k&n on and put the mass in the wrong place and rubbed a hole in the trans cooler line.. so be careful

  4. #4
    mannyGTO
    Guest
    you mean he put the mass air flow sensor in the wrong place? or the mass airflow completely bad

  5. #5
    Dangerous2001
    Guest
    the guy thta came into my shop put his to close to his cooler lines not allowing for any movement so it rub a hole in his cooler lines...

    did you dry the filter out before you put it on??

  6. #6
    mannyGTO
    Guest
    mine was completely dry i had it in a box for over 3 months just never had time to put it on

  7. #7
    Dangerous2001
    Guest
    hmmm could be lots of things..

  8. #8
    mannyGTO
    Guest
    maybe i need the computer tuned

  9. #9
    mannyGTO
    Guest
    witchblade i tried your advice and it did work, the light does come back after a day or so im going to try it again and take a closer look at the engine
    Last edited by mannyGTO; 11-22-2005 at 01:56 PM.

  10. #10
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    I must be drunk!...or in a bad dream....
    "I had it in a box for 3 months and put it on. It is dry."
    Ugh....excuse me...but a guaze filter not oiled is worth bubkis....put your stained BVD's around the intake pipe and secure with a tie wrap....just as good.....that is why the rocket scientist at KN provide the filter oil...and they made a silly ass assumption folks could (A) Read (B) Read English (C) Follow instructions written for a 3rd grade child severly brain damaged.
    "A guy put his on and it rubbed a hole in his trannie line."
    Lord...it is me...Sarge.....please give me strength...Amen....you imply all KN's rub holes in trannie lines? Hhhhmmmm? Or are you trying to speak and say...an idiot installed his KN...and when this idiot installed his MAF he paid no attention at all to the angle of the MAF in the intake tube and the engine torque eventually rubbed a hole in a trannie line....????? Or are you saying all KN's rub holes in trannie lines?
    Did you reset your PCM?
    Did you install per the INSTRUCTIONS?
    Did you oil your filter?
    Did you angle your MAF as not to rub against the trannie lines per the clear and precise instructions?
    DID YOU RESET YOUR PCM?
    What advise worked?

  11. #11
    mannyGTO
    Guest
    I GOT IT! the line was right on top of the mass air flow/ so i put it under the mass air flow as how the pictures show, and reset the pcm and that did it!!! hooray! lol sorry sarge im 19 and a pussy to touch my car lol i barely drive it hard lol but yea i got it already Thanks guys!

  12. #12
    Dangerous2001
    Guest
    Quote Originally Posted by Sarge
    I must be drunk!...or in a bad dream....
    "I had it in a box for 3 months and put it on. It is dry."
    Ugh....excuse me...but a guaze filter not oiled is worth bubkis....put your stained BVD's around the intake pipe and secure with a tie wrap....just as good.....that is why the rocket scientist at KN provide the filter oil...and they made a silly ass assumption folks could (A) Read (B) Read English (C) Follow instructions written for a 3rd grade child severly brain damaged.
    "A guy put his on and it rubbed a hole in his trannie line."
    Lord...it is me...Sarge.....please give me strength...Amen....you imply all KN's rub holes in trannie lines? Hhhhmmmm? Or are you trying to speak and say...an idiot installed his KN...and when this idiot installed his MAF he paid no attention at all to the angle of the MAF in the intake tube and the engine torque eventually rubbed a hole in a trannie line....????? Or are you saying all KN's rub holes in trannie lines?
    Did you reset your PCM?
    Did you install per the INSTRUCTIONS?
    Did you oil your filter?
    Did you angle your MAF as not to rub against the trannie lines per the clear and precise instructions?
    DID YOU RESET YOUR PCM?
    What advise worked?

    wow... i never said that all of them will do it....
    i just said a guy brought one in the shop like that... so before you jump on someone.. ask the simple fucking question of what i was talking about....

  13. #13
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Quote Originally Posted by witchblade
    wow... i never said that all of them will do it....
    i just said a guy brought one in the shop like that... so before you jump on someone.. ask the simple fucking question of what i was talking about....
    You mean I should respond "what are you talking about" after each of your post?
    OK....you implied 100% of them do it...or should I say it would be easy to read that from your original post. Many times folks read something on the internet and voila it becomes gospel. Makes me crazy....oh well...it is the internet....we are both just trying to help this kid I know....I apologize if you took it I was "jumping" on you...I wasn't....fair enough?
    Now the ball is in the original posters court....

  14. #14
    Dangerous2001
    Guest
    it's all cool.. i was just making the statement as to what i seen happen. and being since i work for pontiac.. i have seen it on a few gto's but in no way implying that everyone does it.. were cool it's all good... hopefully he has his problem fixed


  15. #15
    mannyGTO
    Guest
    i got it fixed, i had the line on top of the mass air so it would get hot, i put it under where it originally should have gone and that solved the issue.

  16. #16
    Dangerous2001
    Guest
    feel special you have everyone fighting over you....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Check Engine light vs. Service Engine light
    By bigrig73 in forum Computer & Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2010, 07:11 AM
  2. Question: Check Engine Light
    By 550hpbird in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 02-13-2010, 05:07 PM
  3. Check Engine Light
    By SailorZ28 in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 09-28-2007, 09:45 AM
  4. Service engine soon light = Check engine light?
    By jinxeng in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 08-11-2006, 08:34 PM
  5. Check Engine Light has come on.
    By Jim_s in forum Camaro / SS
    Replies: 6
    Last Post: 11-11-2005, 02:00 PM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •