Results 1 to 3 of 3
Like Tree1Likes
  • 1 Post By Too Fast

car clicks and wont start up

This is a discussion on car clicks and wont start up within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; im sure i could solve this issue if i were home, but its my wife describing it so im a ...

  1. #1
    Insurgent Hunter dethinboots's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Fort Hood

    Impulse Blue
    2005 a4 GTO

    car clicks and wont start up

    im sure i could solve this issue if i were home, but its my wife describing it so im a little freaked out. All of the electronics turn on, but at ignition it just clicks and wont start up. Im guessing dead battery but am not for sure. I really hope its not my alternator

  2. #2
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    Check for loose/corroded connections on the battery and get the battery tested, then go from there.
    2001 Chevy Camaro Z28 A4
    SLP cold air intake/lid, SLP smooth bellow, Pacesetter LT's, ORY, Magnaflow exhaust, BMR STB, adjustable Panhard rod, SFC's, LCA's, 1LE sway bars, cross-drilled rotors

  3. #3
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006

    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Just clicks and no start? Everything powers up fine otherwise? You can do a simple battery check by trying to start the car with headlights on. If they stay pretty bright when trying to crank, then the battery is probably ok. The no-start you describe sounds like a bad spot on the starter. If you can get underneath and hit it with a hammer or something, while someone else is has the key in the crank position, it may have a few starts left this way. Make sure they don't run you over!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts