Results 1 to 10 of 10

Anyone else have a recurring ABS fault?

This is a discussion on Anyone else have a recurring ABS fault? within the GTO forums, part of the Vehicle Specific category; Well its been a while since I lasted posted here, but it's winter and the GOAT is hibernating until spring. ...

  1. #1
    Awaiting Activation 5.7literMustangEater's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hedgesville, WV
    Age
    37
    Posts
    167

    Torrid Red
    2004 Pontiac GTO

    Question Anyone else have a recurring ABS fault?

    Well its been a while since I lasted posted here, but it's winter and the GOAT is hibernating until spring.

    Here's the question: I have had a recurring ABS fault causing the ABS light to come off and on has anyone else had this issue?
    I have had it in the shop about 8 times for this problem and everytime it was fixed the light came back on several days after I got it back from the shop. All repairs were made while it was under factory warranty, but that has expired. It's minor, but irratating.

    Another question would be, since it was repaired under warranty would it still be covered since the problem still persists or am I gonna have to shell out some bucks to get it fixed?

    By the way my GOAT is a 2004 M6.

    Thanks in advance for any and all thoughts on this issue.

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Check the rear speed sensors on the diff(small black thingys on either side of the diff cover). One or both could be out of sync or too close/far away from the exciter(gear looking thingys) rings on either side of the diff. Could need to be spaced closer or shimmed further apart.

  3. #3
    Senior Member qwkgto's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    OHIO"S only 9 second GTO
    Posts
    1,464

    Phantom Black Metalic
    2005 GTO

    questions, did you put diffrent tires on for winter? is something like snow getting packed in between sensors? do the reluctor wheels look evenly spaced away from the sensors? was it the front sensors on the front wheels checked they will do the same thing..need more info..

  4. #4
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Take a business card and make sure your rear sensors are no more than the thickness of that business card from the exciter (gear)....

  5. #5
    Awaiting Activation 5.7literMustangEater's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hedgesville, WV
    Age
    37
    Posts
    167

    Torrid Red
    2004 Pontiac GTO

    Thanks for the posts guys!!!

    No snow tires on my beast, she's garaged until spring time.

    I will check on the speed sensors on the diff. and in the front.

    Sarge, thanks for the business card tip that should help alot.

    I'll post when I check it all out this weekend!

    One last thing.... GO STEELERS!!!!!!!!!! I was raised in da 'Burgh so I bleed black & gold!!!! Here we go Steelers!! Here we Go!!!!!

  6. #6
    Senior Member qwkgto's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    OHIO"S only 9 second GTO
    Posts
    1,464

    Phantom Black Metalic
    2005 GTO

    Quote Originally Posted by Sarge View Post
    Take a business card and make sure your rear sensors are no more than the thickness of that business card from the exciter (gear)....
    and to think i just guessed at it lol..thanks nice tip.
    mods: custom built twins, built 408 w/l92 stock GM heads,GM matching intake,drag bags,frame ties,aluminum drive shaft, performabuilt 4l80e,Yank converter,ohios fastest and quickest 04-06 GTO 9.52 at 144mph. 1.50 60ft on stock rear end and shafts/suspension,on drag radials.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Chesapeake, VA
    Age
    58
    Posts
    26

    Barbados Blue
    2004 GTO

    The spec is 1MM. Also check your connections. If you have a low battery (I know you didn't in this case) one of the first alarms you will get is ABS for some reason. So the connections are mounted in the overhead above the diff housing. Pull them down and apart. The just pull straight apart. Clean them up and put some dielectric grease in there.

  8. #8
    Awaiting Activation 5.7literMustangEater's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hedgesville, WV
    Age
    37
    Posts
    167

    Torrid Red
    2004 Pontiac GTO

    Thanks for all the input guys!!! I finally got around to checking everything out over the weekend and it turns out my battery is the culprit. It was a little low on its charge, so I charged her up and everything is gravy!!!

  9. #9
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,129
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Good....yeah low battery makes these cars do weird things. My battery was low and voted for Obama. WTF was that all about?

  10. #10
    Senior Member qwkgto's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    OHIO"S only 9 second GTO
    Posts
    1,464

    Phantom Black Metalic
    2005 GTO

    I dont care who you are thats Fckn funny,,i had a similair experience car would start but not run,could be driving along and it would just die,battery was junk,put another one in cleared the codes with MY HP tuners and off i went.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. It's the Tea Party's fault....
    By Frosty in forum Political / Debate Forum
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2011, 10:09 PM
  2. '05 airbag fault???
    By Fester801 in forum GTO
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2011, 09:37 PM
  3. Was that my fault?
    By FSANE in forum Almost Anything Goes
    Replies: 36
    Last Post: 06-06-2010, 05:51 PM
  4. Air Bag Fault
    By Mich's04 in forum GTO
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2008, 08:27 AM
  5. It is Bush's Fault!
    By Sarge in forum Political / Debate Forum
    Replies: 10
    Last Post: 02-17-2006, 10:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •