Results 1 to 5 of 5

It Wasn't the Opti After All...

This is a discussion on It Wasn't the Opti After All... within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; A short while back I posted a thread about a problem with poor power and driveability I was having on ...

  1. #1
    LTX N20LT4's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Cali
    Posts
    2,006
    10's N/A

    It Wasn't the Opti After All...

    A short while back I posted a thread about a problem with poor power and driveability I was having on my '93 Z28 titled "Lackluster LT1". The wierdest thing about it was that it would only have this problem sometimes, and somedays it would be fine as if the problem never existed. About 99% of the feedback I got put it all on the opti-spark. I mentioned that I thought it could possibly be a bad wire, but once again everything was pointed to the opti. I know the opti-spark is notorious for failing, and with 125k miles it would seem likely, but before I wen't out and dished my $300 on an Accel Opti 2, something told me to get underneath and take a look at the wires before I did so. When I took a peak underneath, I noticed the #8 spark plug wire was barely hanging on to the spark plug. It seems that whoever the previous owner had do the tune-up didn't do it correctly. Welp, after getting past that Y-pipe I put the wire on tightly and the car now runs excellent - like a totally different machine. I'm glad I wen't with my hunch and confirmed this first before I wasted my money on something I don't need, let alone can't afford right now!

  2. #2
    Senior Member Zboner's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cincinnati/northern ky
    Age
    31
    Posts
    9,045

    Black
    99 SS

    sweet man, that was the problem with mine also, noticed it was acting like a dog and found 2 plug wires burnt

  3. #3
    Paid 2 Post Daycrew SexOnWheels's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    9,485

    Blood Red
    Z28

    I am glad it was something minor!

    @boner ~ could you see the wires arcing with the hood up at night? That is the best way to check them.

  4. #4
    Senior Member Zboner's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cincinnati/northern ky
    Age
    31
    Posts
    9,045

    Black
    99 SS

    Quote Originally Posted by SexOnWheels View Post
    I am glad it was something minor!

    @boner ~ could you see the wires arcing with the hood up at night? That is the best way to check them.

    haha no that woulod of been cool though, i went to change them and noitced they were resting on the headers, and burnt, lol

  5. #5
    firing on all cylinders always feels great

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wonder Why This Wasn't Reported
    By CJREX in forum Political / Debate Forum
    Replies: 25
    Last Post: 09-27-2010, 09:06 AM
  2. Hope This Wasn't Someone We Know
    By rbob93 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 24
    Last Post: 09-04-2009, 08:16 PM
  3. I Wasn't Looking for a Mid-Life Crisis
    By Mike O. in forum New Member Introductions
    Replies: 9
    Last Post: 06-04-2009, 07:15 PM
  4. Hope this wasn't anyone on here
    By slowgtp in forum Almost Anything Goes
    Replies: 30
    Last Post: 01-31-2009, 05:48 PM
  5. Not an LS1, but at least it wasn't a ricer
    By transam1998 in forum Kill Stories
    Replies: 0
    Last Post: 08-15-2005, 12:49 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •