Results 1 to 9 of 9

Starting problem

This is a discussion on Starting problem within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; for the past couple of months my car has been starting sometimes, and sometimes it doesnt. It doesnt matter if ...

  1. #1
    Junior Member 30thANNz28's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Virginia
    Age
    30
    Posts
    14

    white
    1997 z28

    Starting problem

    for the past couple of months my car has been starting sometimes, and sometimes it doesnt. It doesnt matter if its hot or cold, i`ve tested the starter, battery, and alternater ...all good.when i turn the key it doesnt do anything but when i turn it back to pull the key out i can here the starter wind and all my lights go out except my security light stays on for a little longer.if anybody can help that would be great

  2. #2
    FUGLY CBR1000RR rider.com
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Jacksonville, NC
    Age
    32
    Posts
    463

    Black n Black
    04 Dodge Ram 07 CBR1000RR

    I'd check your disributor. It's kind of hard to tell based on the description you gave, but based on the sounds of it it isn't the plugs and wires. If your key has the chip on it, you might need a new key, maybe that chip isn't contacting right sometimes, so if you have a spare try that. If you can give a little bit better description and I'm sure some of the more senior car guys can help and provide you with better answers.

  3. #3
    Junior Member 30thANNz28's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Virginia
    Age
    30
    Posts
    14

    white
    1997 z28

    well jump starting it works, and sometime it wont start first thing in the morning and sometimes it will be right after i shut it off.When i turn the key it doesnt do anything, its just dead.not sure what other details you need so please let me know ill be glad to give them

  4. #4
    Pathelogical Liar BlackLT1Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Missouri
    Age
    30
    Posts
    1,476

    Black
    94 Camaro Z28

    Its that damn security system. Mine did that, it wouldn't start for awhile and the security light would stay on. Still don't know how to fix it or what caused it. I changed the starter, so it starts every time, but the light stays on.

  5. #5
    Junior Member 30thANNz28's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Virginia
    Age
    30
    Posts
    14

    white
    1997 z28

    were you able to jump yours when it did it?

  6. #6
    Member Chad97z's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Dallas / Irving
    Posts
    396
    I always wondered if that security light really works. So if the alarm goes off, it kills the motor too. interesting. And even the little security light flashes. how special. Its so cool. =)
    Last edited by Chad97z; 09-18-2007 at 07:39 AM.

  7. #7
    Member Pntbll309's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    221

    Arctic White
    1999 Trans Am

    Sounds like a VATs problem to me.

  8. #8
    Junior Member 30thANNz28's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Virginia
    Age
    30
    Posts
    14

    white
    1997 z28

    dont wanna sound stupid but...what is VATS and what do i need to do?

  9. #9
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: starting problem
    By Faught in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 10-07-2010, 12:13 PM
  2. Starting problem.
    By Hawk01Eye in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-11-2010, 08:03 PM
  3. Starting problem
    By Da Wookie in forum General Help
    Replies: 24
    Last Post: 07-17-2009, 07:50 PM
  4. Starting Problem !!!!
    By ROLLIN1200 in forum GM Trucks
    Replies: 5
    Last Post: 09-21-2007, 06:06 PM
  5. need help with starting problem
    By tds1213 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2007, 07:46 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •