Results 1 to 5 of 5

Sputtering at high RPM's

This is a discussion on Sputtering at high RPM's within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; my 1995 Z28 sputters at 4800+ RPM's. the only mods i have done to the vehicle are an SLP intake, ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Mississippi
    Age
    37
    Posts
    8

    Black
    1995 Camaro Z28 LT1

    Sputtering at high RPM's

    my 1995 Z28 sputters at 4800+ RPM's. the only mods i have done to the vehicle are an SLP intake, exhaust, and Hooker headers. There are no codes showing up on the ODB reader. anyone have any ideas what could possibly be giving me this problem. I am leaning towards a MAF sensor but i just want to get some input from some others before i make a decision. Thanks in advance for everyones input.

  2. #2
    Senior Member 5.0THIS's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Colorado
    Posts
    3,704

    red
    95 Z28

    ICM, Optispark, plugs, wires. If you've got a gauge handy, check your fuel pressure just for shits and grins. Probably isnt it, but it isnt hard to check. I dont think it is the MAF, but if you know someone with a 95, just trade MAFs with them and you'll find out pretty quick.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Mississippi
    Age
    37
    Posts
    8

    Black
    1995 Camaro Z28 LT1

    i have new plugs and wires on the vehicle and have crossed them off the list. i am looking at fuel related issues, such as fuel pressure, possible bad fuel ><, and have replaced the fuel filter as well. moving to ignition next.
    Last edited by bdevelle; 08-21-2007 at 05:38 PM.

  4. #4
    Member vannatte's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Noblesville, IN
    Posts
    440

    Black
    1998 Pontiac Trans Am A4

    I had a similar problem after changing plugs and wires in my 1994 T/A. No one could figure out what was wrong until someone checked the brand new plug wires and they ruined and were arching. I doubt you have the same problem, but you never know.

  5. #5
    Member RJWZ28's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sunniest city on Earth
    Age
    31
    Posts
    612
    2011 Silverado CC 4x4 6.2

    my 1995 Z28 sputters at 4800+ RPM's.
    Oh my gosh, me too, same problem, same basic rpm!!! My car just has a cat delete, Magnaflow muffler, and a supposed chip (haven't checked yet), plus a shift kit, but it stumbles once the tach gets up by 5000 and only under load, it free-revs fine.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Sputtering when i let off the gas
    By TIMBO0566 in forum GTO
    Replies: 17
    Last Post: 05-06-2008, 02:54 AM
  2. Sputtering at low rpm
    By richard head in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 11-28-2007, 10:09 AM
  3. sputtering
    By dafizzman1 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 08-01-2007, 05:53 PM
  4. Sputtering...
    By 01RaptorTA in forum Computer & Tuning
    Replies: 57
    Last Post: 07-22-2007, 03:22 PM
  5. sputtering
    By 99PTA in forum GM Trucks
    Replies: 4
    Last Post: 07-20-2007, 01:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •