Results 1 to 9 of 9

pain in the ass

This is a discussion on pain in the ass within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; sorry but this is a little long. ok so since Rita hit down here i came back and my trans ...

  1. #1
    Senior Member bandit95's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Beaumont, Tx
    Age
    34
    Posts
    1,795

    Blue GMC Canyon
    trans ams gone now

    pain in the ass

    sorry but this is a little long. ok so since Rita hit down here i came back and my trans am survived with no damage. the problems i was having with it before was it warmed up then ran crappy. so i started to fix em all, including rethreading the hole for cylinder 3, new opti, new wires, new plugs, new coil and ignition module. that cost a whole lot more than i wanna discuss, but if you live around beaumont dont take your car to lonestar performance. they dont know shit and they cant get any of their stories straight. i finally get my car back and it dies on my in traffic. wtf? call lonestar, cuss em out a little and they pick my car up and i get it back a little later. still runs like shit. so i get the alternator changed and that keeps it alive. finally at long last i'm broke and the SES light decides to come on, O2 sensor. get it fixed and it runs great. i think "YAY this rocks like " . a couple weeks later i'm driving to my wedding and it starts to act up again. only now it runs bad while warming up then when the SES light comes on and it's warmed up it runs ok.i just got some exhaust leaks welded shut where the header slips over the y-pipe. did nothing for me. it shoots out black smoke bad when accelerating. getting out of first gear is when it feels the most sluggish then it accelerates better in the gears after that. i need to get the SES light checked again but havent had time. my car is an A4, 2.73 gears, has LT4 hotcam, heads machined to lt4 specs, full 3" exhaust with no cats, longtubes, nitrous but i never use it anymore, cold air intake, descreened maf, throttle body airfoil, and still on stock tune. i've been wanting to get a new cpu and some 3.42 gears in there but that keeps taking a back seat to everything else unfortunately. anyone have any suggestions or ideas to help me out. i miss driving the thing but i'm tired of putting all my money in it and getting nowhere with it but i refuse to sell it.

  2. #2
    Junior Member yellow93ta's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    missouri
    Posts
    29

    sunfire yellow
    1993 trans am

    Well it sounds like it is running really rich...maybe fouled some of the plugs..I would try changing plugs..why it is running rich I don't know...I have an a4 stock cam,heads. but long tubes,no cat air or egr..and I have a cai,t.b.airfoil, and a pcmforless tune..I put in a walbro pump was causing me to run a high fuel pressure 42lbs. at idle really rich, now I put in a accel afpr and set it to 38lbs. that help to lean it out...I would try to put on a fuel rail fuel pressure guage can prob. barrow one from somewhere and see where it is set at at idle..should be 38lbs. and 43-46 at wot.
    just a thought..

  3. #3
    Junior Member yellow93ta's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    missouri
    Posts
    29

    sunfire yellow
    1993 trans am

    Oh yeah sounds like you really need a tune on your computer also..I heard just from intake and exhaust like headers you need one, I would say since you did the heads and cam it really needs one, prob. why your running rich..but I would check the plugs, prob. first..

  4. #4
    ^^ Sick of it all
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Atlantic City, New Jersey (SOUTH JE
    Age
    39
    Posts
    89

    CGM/BGC
    98 Z28 / 98 Formula

    Damn sorry to hear this but answer me this. How did your car run when it was running right with those 2:73 gears? I heard that even the smallest cam and headers wouldnt go to good with those gears.

  5. #5
    Senior Member bandit95's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Beaumont, Tx
    Age
    34
    Posts
    1,795

    Blue GMC Canyon
    trans ams gone now

    it ran smooth and fine. the acceleration is far from what it could be, but it was smooth transportation. now it's just missing while it warms up and shit and i'm having a hell of time trying to pin point what i need to fix on it.

  6. #6
    SUPREME member-oderator oneBADDz's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Lost in Texas
    Age
    34
    Posts
    2,683

    Custom Slate Blue
    99 B4C

    You need FRONT O2s it sounds like, they are the ones that control air fuel ratios not the rears, and you need a tune bad with a hot cam and headers and all
    Last edited by oneBADDz; 12-25-2005 at 08:04 PM.

  7. #7
    Senior Member bandit95's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Beaumont, Tx
    Age
    34
    Posts
    1,795

    Blue GMC Canyon
    trans ams gone now

    just replaced those and it worked for awhile then it started to fuck up again.

  8. #8
    Story of My Life!! BIG D's SS's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Commerce Ga
    Age
    40
    Posts
    4,995

    Black, Blue
    07 TBSS, 07 GSXR1000

    I agree with the guys above you need a tune and then a tune up.

  9. #9
    Sinister Z
    Guest
    Probably doesnt help that your MAF is descreened either.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cargo of pain (vid)
    By Soltakr in forum Almost Anything Goes
    Replies: 1
    Last Post: 08-04-2010, 06:15 PM
  2. Mr. Pain
    By GTP231 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 0
    Last Post: 07-21-2008, 09:00 PM
  3. BME Pain Olympics
    By The_Wretched in forum Almost Anything Goes
    Replies: 12
    Last Post: 02-22-2008, 05:54 AM
  4. More AC pain
    By samson_420 in forum External Engine
    Replies: 0
    Last Post: 10-08-2007, 08:44 PM
  5. rim paint or just rim pain?!
    By sqdrldrflyby in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 03-27-2007, 02:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •