Results 1 to 3 of 3

P1641 and P1642 Codes Thrown

This is a discussion on P1641 and P1642 Codes Thrown within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; I just finished this past weekend installing a manual coolant fan switch in my 96 TransAm. It just taps into ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    ATL
    Posts
    2

    Black
    96 TransAm

    P1641 and P1642 Codes Thrown

    I just finished this past weekend installing a manual coolant fan switch in my 96 TransAm. It just taps into the GM 10 pin connector on top of the shock tower (passenger side).
    I'm tapping into the blue (H) and green (J) wires to send power to the fan relay. Everything worked great after i installed it and tested it.
    Today i decided to drive my TA to work and while i was in Traffic, i kicked on my switch to cool the engine down. WAM SES light came on.

    The P1641 and P1642 are fan relay control circuit codes.

    Has anyone installed a fan override switch and got these codes? Does anyone have an idea on what the heck caused them? My thoughts was if the fan relay was already on in low mode, maybe i turned on the high mode manually and did something to it.

  2. #2
    Senior Member 5.0THIS's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Colorado
    Posts
    3,704

    red
    95 Z28

    I have the SLP switch and have no such problems.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    ATL
    Posts
    2

    Black
    96 TransAm

    Yeah this wasn't the SLP switch i installed. It was a home grown version. I'm thinking about removing it and just going with the SLP version.

    Anyone know where to buy one cheap?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Codes being thrown..
    By Lunatikgixxer in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 08-17-2010, 03:44 PM
  2. Help: Codes that are being thrown
    By Lunatikgixxer in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 04-14-2010, 03:17 PM
  3. Idle problem! 2 codes thrown, what to do?
    By Hi-Po in forum Computer & Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 07-08-2008, 12:52 AM
  4. 02 sensor codes thrown?
    By GULLETT17 in forum Firebird / WS6
    Replies: 9
    Last Post: 11-12-2007, 10:54 AM
  5. Intake swap and no codes thrown?
    By Wheeler99WS6 in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2007, 10:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •