Results 1 to 3 of 3

Opti Spark maybe?

This is a discussion on Opti Spark maybe? within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; okay this is a little long but here goes, i changed the spark plugs out last week and the #2 ...

  1. #1
    Senior Member bandit95's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Beaumont, Tx
    Age
    34
    Posts
    1,795

    Blue GMC Canyon
    trans ams gone now

    Opti Spark maybe?

    okay this is a little long but here goes, i changed the spark plugs out last week and the #2 cylinder was stripped in the head but i still got the plug in with about 2 or 3 threads sticking out. it still runs fine. now last monday i goto work and i'm on the interstate doin about 70 when my car starts runnin like shit and it sounds like it's blowing something out underneath the car. i get off of work tuesday morning and it does the same thing till i get to the gas station and look at it, then when i start it back and drive it still hesitates but dont make the loud blowing sound anymore and hasnt done it since. now everyday since then when it warms up it starts hesitating when i'm cruising along or sitting at a stoplight light. most of the time when give 1/2 throttle or more it will run fine but still feels a little sluggish. it's only hesitated bad on acceleration once or twice. now, any suggestions?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Denair, CA
    Age
    38
    Posts
    41

    Medium Quasar Blue
    1996 Camaro Z28

    I'd say that that spark plug may have come out, start there. You have to make sure to they're snug (not too tight with the aluminum head). I've known people who have blown the plug out of the whole before on other motors. Remember the spark plug is part of the combustion chamber and is subject to high pressures especially at higher rpms. May have stayed in at idle and blew out once you got the engine up to speed. Check that and get back with us.

  3. #3
    Senior Member bandit95's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Beaumont, Tx
    Age
    34
    Posts
    1,795

    Blue GMC Canyon
    trans ams gone now

    spark plug still there. some mechanics told me to check the coolant temp sensor because the scanner says my car was at 210 degrees while the gauge says 190 and since it only messes up when warmed up, i'll try this out. $7 cant kill me like $400-$1000 can.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. opti-spark
    By 024mula in forum LT1
    Replies: 7
    Last Post: 03-10-2011, 07:54 AM
  2. opti spark
    By camarostripes96 in forum LT1
    Replies: 7
    Last Post: 09-27-2007, 09:25 PM
  3. Opti spark question
    By Ratdaddy07 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 03-16-2007, 01:40 PM
  4. Opti Spark Oil Leak
    By walbum in forum External Engine
    Replies: 0
    Last Post: 03-28-2006, 11:28 AM
  5. Opti Spark Problems
    By dkishton1486 in forum LT1
    Replies: 56
    Last Post: 02-09-2006, 08:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •