Results 1 to 3 of 3

only starts when FLOORED!!

This is a discussion on only starts when FLOORED!! within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; O.K. so it's been a while sine my last visit here. Been busy and the cars been runnin fine. Until ...

  1. #1
    Member kensz28's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Mississipi
    Posts
    181

    Red
    1979 MALIBU, SBC T56.

    Angry only starts when FLOORED!!

    O.K. so it's been a while sine my last visit here. Been busy and the cars been runnin fine. Until today. When it first started it surged a few times and when I pulled out of the house it acted like a fuel issue (i.e. NO GAS) Anyway it ran rough a bit then died. It only starts when you keep it floored. I checked fuel pressure and it on the money. Not bad for a stock 15 yr old pump!!!! Anyway once it starts if you unhook the MASS AIR it runs better, if you plug it back it goes to crap again. It will not start normally either way. Gotta keep 'er mashed. WTF? Any ideas? 1995 Roadmaster, .030 LT1, alum heads, SLP headers, intake, basic bolt on stuff.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    CT
    Posts
    77

    Black
    1993 Trans Am

    check the MAP sensor as well. if the vehicles sensors arent able to use eachother you wont be able to start. and if it does it will do what feels like run on and stall soft. this is obd2? if so just scan it. if its obd1 unhooking the sensor you believe is the culprit (maf and map) do this and check back.

  3. #3
    Member kensz28's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Mississipi
    Posts
    181

    Red
    1979 MALIBU, SBC T56.

    Well, I think it's fixed. I tried to start it with mass hooked up and unhooked it made no difference. It actually ran worse with it unplugged. So it wasn't the problem. The only thing I can figure is vapor lock. I was pulling up a hill and I was real low on gas. But a few days later it drove to gas station a mile away no problem and has been fine ever since! Thanks for the reply man.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Keep It Floored, We‚
    By Ed Blown Vert in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2013, 11:10 AM
  2. it starts off hot...
    By fbod91 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 5
    Last Post: 10-22-2009, 05:42 AM
  3. starts......sometimes. HELP!!
    By a338566 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 09-20-2008, 04:10 PM
  4. It's not an LS1 but it starts with an L...
    By keliente in forum Almost Anything Goes
    Replies: 22
    Last Post: 02-02-2006, 03:53 PM
  5. The WS.6 starts again...
    By Mr. Luos in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 01-07-2006, 07:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •