Results 1 to 5 of 5

My car is making a wicked slamming noise when launching...Any may know what it is?

This is a discussion on My car is making a wicked slamming noise when launching...Any may know what it is? within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; I recently bought a 93' Z28 with an auto trans and has 110k miles. When i launch it from a ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Florida
    Posts
    3

    Dark Green-Gray
    1993 Chevy Z28

    Talking My car is making a wicked slamming noise when launching...Any may know what it is?

    I recently bought a 93' Z28 with an auto trans and has 110k miles.

    When i launch it from a standstill, the rear right wheel/suspension/something makes a loud bumping/slamming noise. I went underneath the car to check the transmission mounts, and they were fine.

    Anyone knows what might be causing this noise?

  2. #2
    Paid 2 Post Daycrew SexOnWheels's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    9,485

    Blood Red
    Z28

    Take a look at the rear bushings in the LCA's and also the Panhard. They are rubber from the factory and could be worn to the point where metal to metal contact is taking place.

    Also welcome to LS1.com


  3. #3
    Member jasonisdn's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    nc
    Age
    42
    Posts
    294

    red
    96 ss

    Quote Originally Posted by daseonesgking View Post
    I recently bought a 93' Z28 with an auto trans and has 110k miles.

    When i launch it from a standstill, the rear right wheel/suspension/something makes a loud bumping/slamming noise. I went underneath the car to check the transmission mounts, and they were fine.

    Anyone knows what might be causing this noise?
    did you try to jack the tranny up. i have seen the rubber mount come loose from the metal. looks normal untill you pull the mount apart with some pressure. if that isnt the case check the torque arm mount, on the tranny.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    South Florida
    Posts
    3

    Dark Green-Gray
    1993 Chevy Z28

    thanks for the input!

  5. #5
    WS6 Rice Extermination MaxPlusTen's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charles Town, West Virginia
    Age
    30
    Posts
    800

    Medium Quazar Blue
    1997 Trans Am LT1

    yea double check that tranny mount, thats exactly what both of my cars have done when i broke them... pain in the ass mount lol, easy enough to fix though

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LCA's making noise
    By 1998 T/A in forum Suspension and Handling
    Replies: 5
    Last Post: 07-27-2015, 12:54 PM
  2. Help: Is this my cat making all this noise?
    By psycho_puppies in forum General Help
    Replies: 19
    Last Post: 05-30-2012, 03:26 PM
  3. Question: my headlight is making noise
    By wickedbeast in forum Firebird / WS6
    Replies: 13
    Last Post: 11-03-2009, 01:30 PM
  4. Help: LS1 making a bad noise!
    By AdamLS1_08 in forum Firebird / WS6
    Replies: 3
    Last Post: 07-17-2008, 08:19 PM
  5. making a noise?????????
    By hawk1125 in forum Suspension and Handling
    Replies: 4
    Last Post: 06-19-2007, 02:52 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •