Results 1 to 7 of 7

M6 owners

This is a discussion on M6 owners within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; I have found 1 other person that is experiencing the exact same problem I have. I will explain and hope ...

  1. #1
    Driving as fast as I can dafaic's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Waxahachie, TX
    Age
    37
    Posts
    170

    Silver
    97 TA M6

    M6 owners

    I have found 1 other person that is experiencing the exact same problem I have. I will explain and hope we can find more that have the same and maybe a couple that have found a fix.

    Crusing down the street in my 97 running along in 3rd coming upto a stop lite and slow to a roll. Pop it out of gear and wham it jumps to 2000 rpms and stays there until fully stopped.

    Driving down the street and actually trying to do the limit all i have to do is put it in third and the car will speed upto 2000 rpms all i have to do is steer and brake unless going up hill. If i am in 4th the car will do 40 without me touching the gas.

    Vaccum is solid holding 17 at idle and i pulled the canister line off 12 hours after driving/running the car and the system was still under vaccum.

    I have talked to my tuner madz28 and there are no settings changed that would cause this.
    Click for full size
    lt4 hot cam, l.e. heads, gold 1.6rr, hooker lts, 3"ypipe, hookercatback, no cats, subframes, b&m ripper, k&n cai, msd6a-coil-opti, udp, tr55 g's, ta girdle, 4.10's, boxed control arms, Madz28 tune, specstg3, alum. elbow. No traction

  2. #2
    Member jasonisdn's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    nc
    Age
    42
    Posts
    294

    red
    96 ss

    do you have any software to check the iac? if not it go buy some electronic contact cleaner and take it out and clean it. also what tb are you running? might be a spring issue starting to show its ass. i've never had this issue so i am shooting from the hip.

  3. #3
    SCPO - Retired joerockhead's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mile High
    Posts
    2,517

    BlackCherry
    Bad Ass 67 Camaro / 2010

    I have not had that problem with my 97 LT1 and T56

  4. #4
    Driving as fast as I can dafaic's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Waxahachie, TX
    Age
    37
    Posts
    170

    Silver
    97 TA M6

    I HAVE FOUND ANOTHER...

    So this makes three of us so far. So a bad spring on the iac? We have come to the conclusion cleaning it won't fix it and it does not have to do with reteaching a pcm after a fresh burn or power cut...I will pass the info on and see...Thanks...

  5. #5
    Driving as fast as I can dafaic's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Waxahachie, TX
    Age
    37
    Posts
    170

    Silver
    97 TA M6

    oh stock slightly ported tb.

  6. #6
    Member jasonisdn's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    nc
    Age
    42
    Posts
    294

    red
    96 ss

    the spring i was talking about would have been the tb spring. iac might be dirty and holding open more than normal

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    St.Louis
    Posts
    3
    My car will sometimes idle high until it's warmed up. == Exactly as you describe.
    After warmup it idles higher while driving than while stopped, but not 2000 rpm. More like 1100 in motion, 800 stopped (rough estimates).

    Any codes in your computer?

    I haven't noticed anything since I cleaned my throttle body (removed, thouroughly cleaned, replaced all gaskets), but it wasn't exactly an everyday occurance before.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Z28 owners!!!
    By camaroz98 in forum Camaro / SS
    Replies: 161
    Last Post: 04-02-2011, 11:49 AM
  2. Question: M6 Owners, How do i get into the 8's for a 1/8MI
    By mammoth713 in forum Camaro / SS
    Replies: 31
    Last Post: 06-03-2010, 04:44 PM
  3. Question: For All Ls1 Owners
    By jmg93 in forum Firebird / WS6
    Replies: 40
    Last Post: 12-20-2009, 08:54 AM
  4. One thing PC owners can do that MAC owners can't...
    By JS2FAST951 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 0
    Last Post: 04-04-2007, 04:48 PM
  5. LT1 Owners: Help me out!
    By emerica4601 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 01-25-2006, 10:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •