Results 1 to 15 of 15

lt1 wont start need help fast

This is a discussion on lt1 wont start need help fast within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; ok so i riped out my engine and change the cam and heads and a bunch of other stuff. but ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    nc
    Posts
    43

    white
    1998 TRANS AM

    lt1 wont start need help fast

    ok so i riped out my engine and change the cam and heads and a bunch of other stuff. but its all back togather. my other threads are about opti's but i put a new one in and now i get spark and it pops every onces in awhile when i am cranking i checked the fuel pres, all new plugs and wires. could i have done something wrong

    i was woundering if my rockers are to tight and all the valves are open could cause this. im going to do a compression test but wanted to now more possibleties

  2. #2
    Rice Killa JwMonE99's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Myrtle Beach
    Age
    27
    Posts
    5,561

    Black With T-Tops
    96 Z28 M6

    Like you said, get the compression test and see what it is. Its kind of hard to tell you whats wrong.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    nc
    Posts
    43

    white
    1998 TRANS AM

    when it pops flames come out of my headers. just an update

  4. #4
    Pathelogical Liar BlackLT1Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Missouri
    Age
    30
    Posts
    1,476

    Black
    94 Camaro Z28

    Timing might be off?

  5. #5
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    check the firing order.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    nc
    Posts
    43

    white
    1998 TRANS AM

    ok so i check the compression and i didnt reallly get any where because it says it has no compression in cylinder 1 havent checked the otheres yet toke the valve cover off to see the rockers and they are to tight but it still doesnt expline the no compression in number 1 after i loosen it . could i have got bad head gasket or something
    \

  7. #7
    Rice Killa JwMonE99's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Myrtle Beach
    Age
    27
    Posts
    5,561

    Black With T-Tops
    96 Z28 M6

    Well if you had a bad head gasket I think you would of had warnings like leaking green fluid from the exhuast or white smoke coming out of the exhaust as well, the car will still be able to crank and the motor would would be shaking.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    nc
    Posts
    43

    white
    1998 TRANS AM

    ok here is the update car started rockers to tight cant keep an idle but i checked the fuel and it say it has 10-15 psi at the shrader with just the ing on. i put on a new areomotive fuel pres. reg. on so i think i have to adjust it and it should stay running i hope if you guys have and suggestion please give me some imput.

  9. #9
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    10-15 is way too low. it should be somewhere near 45 psi I think.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    nc
    Posts
    43

    white
    1998 TRANS AM

    yeah i know im just happy it started, im done for tonight its giving me a head ache.

    where you from in NY bigrondownhiller

  11. #11
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    suffolk cty long island

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    nc
    Posts
    43

    white
    1998 TRANS AM

    i used to live in albany until i went in the marines. im going up long island in a couple of weeks

  13. #13
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    do you have friends or family here?

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    nc
    Posts
    43

    white
    1998 TRANS AM

    no my wife has a interview down in stoney brook to go to school. i have family in albany.

  15. #15
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    that is about 10 minutes from me.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. Help: wont start!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    By victor111262 in forum General Help
    Replies: 26
    Last Post: 09-30-2010, 11:18 PM
  3. Car wont start PLEASE HELP!!!
    By RS_SS69 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 06-07-2007, 11:39 AM
  4. car wont start
    By bdavies11 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 08-16-2006, 05:18 AM
  5. Car wont start! pls help
    By jinxeng in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 07-24-2006, 07:46 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •