Results 1 to 3 of 3

LT1 won't start!

This is a discussion on LT1 won't start! within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; I am having problems with my 94 Camaro Z28. It is only getting a very weak spark at the plugs, ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bossier City
    Posts
    5

    LT1 won't start!

    I am having problems with my 94 Camaro Z28. It is only getting a very weak spark at the plugs, but it is getting plenty of fuel. I have replaced the distributor and all of it components because there was alot of jacked up wiring done when the motor was rebuild prior to me aqairing it from a buddy of mine. (Some one did some work before he got it). The only other thing that I can think of is either getting the computer flashed or getting a new key made. The key has one of those black chips on it and the security light is flashing when I attempt to start the engine. Any suggestions?

  2. #2
    12.36@109 Red on Red WS6's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Tulsa OK
    Age
    38
    Posts
    454

    Red
    1996 Trans Am

    If the Security light is flashing I believe that is the reason it will not start. I don't have my tuning software right now but I believe the security system can be tuned out. PM Frost I think he will know for sure if it can be.
    You also said it's getting plenty of fuel. Did you measure fuel pressure?
    96 WS6 Trans Am LT4 Hot Cam, Pacesetter LT, 2.5" Xpipe into Dynomax, 3000 Stall Edge racing converter, Trans go shift kit,Tuning by me, MSD6A, CSR waterpump 328 RWHP 12.36 @ 109

  3. #3
    Senior Member JaycenK's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Holiday,FL
    Age
    40
    Posts
    1,378

    Green
    1997 Camaro Z-28

    When the chip in my key went it would not activate the starter. It just disables the starting circuit. I don't think it disables the coil. If it's turning over and your getting spark but not enough it might be the coil or the modual on the back of it. Pull the coil wire and see if you get good juice. Becareful thought lots of juice in those things.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 97 TA won't start
    By ADAM-00SS in forum LT1
    Replies: 7
    Last Post: 07-08-2010, 04:13 PM
  2. Z28 won't start
    By flaggs_ls1 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-11-2008, 09:46 PM
  3. where to start?
    By Jane_says in forum Firebird / WS6
    Replies: 47
    Last Post: 02-25-2007, 09:14 PM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 08:11 PM
  5. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 06:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •