Results 1 to 14 of 14

LT1 problem...NEED HELP...

This is a discussion on LT1 problem...NEED HELP... within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; Its a 94 Z28 auto. Problem: It feels like it wants to stall out at a light on D. the ...

  1. #1
    Member YANK-ME's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    H-Town
    Posts
    112

    NBM
    2001 SS

    LT1 problem...NEED HELP...

    Its a 94 Z28 auto.
    Problem:
    It feels like it wants to stall out at a light on D. the RPMs stay around 800 then drop to 500 then back to 800.
    At part trottle it just jurks, it does not go anywhere at WOT. It also smells like its running rich. I dont know where to start (spark plugs checked, wires checked they look okay)
    How can I tell if the Opti is about to go? Fuel Injectors?
    Can the TPS cause this problem? Car starts right up no problems.
    Car has 140K miles on original Opti. Mods are CAI, TB, Full Exhaust. as far as I know everything else is original..I changed the Fuel Filter already.
    I really dont know where to start here (no SES light) dont really know if its trowing codes. Any Ideas NEED HELP..
    Thanks for any suggestions...

  2. #2
    Member 98 Stang Killer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Channelview, Tx.
    Age
    35
    Posts
    882

    Black
    1998 Z28

    hey what you mean by doesnt go anywhere at wot, like not moving or moves slow
    Last edited by 98 Stang Killer; 09-02-2008 at 06:19 PM.

  3. #3
    Member YANK-ME's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    H-Town
    Posts
    112

    NBM
    2001 SS

    It just kinda jurks like it wants to go but does not... RPMs go up but it hesitates (sp) normal driving feels okay. Checked for vacuum leaks already, didn't find anything out of the ordinarry.

  4. #4
    Member 98 Stang Killer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Channelview, Tx.
    Age
    35
    Posts
    882

    Black
    1998 Z28

    did yall reprogramm for the tb

  5. #5
    Member YANK-ME's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    H-Town
    Posts
    112

    NBM
    2001 SS

    Quote Originally Posted by 98 Stang Killer View Post
    did yall reprogramm for the tb
    What do you mean???
    the TB is a 58mm I think and It came with the car so not sure....
    Could be the TPS. Do you know a way to check that.

  6. #6
    Member 98 Stang Killer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Channelview, Tx.
    Age
    35
    Posts
    882

    Black
    1998 Z28

    oh ok, not sure but autozone can print out on ow to check it, and my dad said also the 94 models were known to have opti problems but hes not sure how to check it

  7. #7
    Member YANK-ME's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    H-Town
    Posts
    112

    NBM
    2001 SS

    Yeah Im guessing is a bad plug or wire or OPTI...
    Those damn plugs are a nightmare to change on that car...

  8. #8
    Member 98 Stang Killer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Channelview, Tx.
    Age
    35
    Posts
    882

    Black
    1998 Z28

    hell yeah drop the y pipe makes it easier to go underneath

  9. #9
    Member YANK-ME's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    H-Town
    Posts
    112

    NBM
    2001 SS

    I thought about removing the damn headers but the bolts are so damn small Im afraid ill break them and I can't even put wrench on them (no room)
    I thought my 01 SS was a nightmare to change plugs

  10. #10
    Member 98 Stang Killer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Channelview, Tx.
    Age
    35
    Posts
    882

    Black
    1998 Z28

    yeah they are a pain on them lt's

  11. #11
    Member YANK-ME's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    H-Town
    Posts
    112

    NBM
    2001 SS

    FIXED...It was a damn spark plug wire, the headers burt thru the heat sleave and burt the wire.
    Put a new wire with sleave and took a different route to the Opti...
    It's all good for now...

  12. #12
    Member 98 Stang Killer's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Channelview, Tx.
    Age
    35
    Posts
    882

    Black
    1998 Z28

    good deal

  13. #13
    Member LT1 Hawk's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Vista, CA
    Age
    36
    Posts
    127

    Red and Black
    1995 Z28

    yeah, the same thing happened to me. I should have checked in here days ago... lol

  14. #14
    New TL /sold my 9th Fbody Chad97SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    152
    Def leppard rocks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cluth problem??? transmission problem???? please HELP!!!
    By adamblake97 in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2014, 08:34 AM
  2. Obama's Woman Problem A Problem Of His Own Making
    By Ed Blown Vert in forum Political / Debate Forum
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2013, 03:50 PM
  3. Fuel Problem or Severe Engine Problem
    By pet_monk in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2008, 08:51 AM
  4. Electrical/charging problem problem
    By jchcomputers in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2007, 06:59 AM
  5. is it a clutch problem, or a tranny problem?
    By sgt0704 in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2007, 05:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •