Results 1 to 7 of 7

LOW TRAC ? om a 93 LT1 Z-28??

This is a discussion on LOW TRAC ? om a 93 LT1 Z-28?? within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; Every time I stop at a red light, my 93 Z-28 almost comes to a stop, surges a few feet, ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Mississippi
    Posts
    7
    1993 Z-28

    LOW TRAC ? om a 93 LT1 Z-28??

    Every time I stop at a red light, my 93 Z-28 almost comes to a stop, surges a few feet, the "LOW TRAC" light flashes for a second, then the car stops. It almost feels like the pedal is pulsing at the same time. Any ideas????

  2. #2
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    I have had it on occasion. It is the abs. Might be one of the sensors is really dirty.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Mississippi
    Posts
    7
    1993 Z-28

    Quote Originally Posted by bigrondownhiller View Post
    I have had it on occasion. It is the abs. Might be one of the sensors is really dirty.
    what do I clean them with?

  4. #4
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Just wipe the brake dust and crap off. You can use some brake parts cleaner if you need. Make sure you wipe the abs ring on the hub too.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    South Carolina
    Posts
    11

    Silver
    96 T/A

    So, did it work? My 96 does the exact same thing!

  6. #6
    Junior Member farva73's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Iowa
    Posts
    11

    Red
    1996 Z28

    Ya me too, same exact thing but it seems like it does it more when the weather is cold, or really hot. First time it did it i was slowing for a stop sign and just about rear-ended a car . So its just the abs sensors need cleand? if so where exactly are they located?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    South Carolina
    Posts
    11

    Silver
    96 T/A

    TTT

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Low Trac, then INOP
    By manarth5103 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 09-25-2009, 03:40 PM
  2. Trac off light on
    By derck_mullin in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-22-2009, 06:25 PM
  3. Help: Low Trac light problem
    By Broncoboy9899 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 12-05-2008, 09:40 AM
  4. Low Trac light??!! Need help please!
    By Hi-Po in forum External Engine
    Replies: 25
    Last Post: 11-06-2008, 05:06 PM
  5. Low Trac ?
    By driving in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-11-2007, 11:08 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •