Results 1 to 5 of 5

injectors not opening

This is a discussion on injectors not opening within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; i have a 94 camaro with an lt1 that i just put in useing the painless perfomance fuel injection wiring ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    peckville
    Posts
    1

    green
    1994 camaro z28

    injectors not opening

    i have a 94 camaro with an lt1 that i just put in useing the painless perfomance fuel injection wiring harness . It won't start for me because the injectors aren't opening. I thought maybe the vats bypass in the kit wasn't working but i was told it should start anyways then vats would shut the injectors down after 2 seconds. I was told to check each injector with with 12v+ and ground and listen for a click. if they work, what else could it be? any ideas?

  2. #2
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Welcome to LS1.com..

    What happened to the original injector harness?

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Did you splice the Painless harness in or is it a "plug and play" unit?

  4. #4
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    How do you know that the injectors aren't opening? Are you using monitoring software or something like that? What kind of fuel pressure are you seeing?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    CT
    Posts
    77

    Black
    1993 Trans Am

    lift one rail off the intake with the injectors on it and have a buddy hold the rail high enough to get a visual while you turn it over. If they spray then stop then yea its probably the vats. if they don't do shit look at the underside of the injector to see if there is any type of buildup. If theres nothing there check the injector fuses then follow your wiring to make sure everything was done right. I would buy some new O rings for the injectors on the side you lift just incase they are deformed or broken upon removal. How long did this motor sit for? the injectors themselves might just be shot too.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Opening day at the track
    By Ed Howell in forum Drag Racing
    Replies: 2
    Last Post: 03-05-2012, 06:39 AM
  2. tb not opening
    By mike.d in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 01-29-2009, 10:00 PM
  3. SNL opening ... :)
    By KahanaReef in forum Political / Debate Forum
    Replies: 8
    Last Post: 11-03-2008, 08:04 AM
  4. ls1 opening page
    By twozs in forum Almost Anything Goes
    Replies: 60
    Last Post: 03-17-2008, 09:21 AM
  5. Granatelli - Job Opening
    By Granatelli in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 04-07-2006, 03:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •