Results 1 to 5 of 5

help! I fd up, no fuel pump,won't turn over.

This is a discussion on help! I fd up, no fuel pump,won't turn over. within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; I was trying to pull codes with a scan tool i just bought for OBD11 that I thought my 95 ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Prescott,AZ
    Posts
    3

    Purple
    95 Formula T/A

    help! I fd up, no fuel pump,won't turn over.

    I was trying to pull codes with a scan tool i just bought for OBD11 that I thought my 95 t/a had. It's not working. I started messing with the single grey wire on passenger side underhood above wheel well. testing for power with multi-meter. now the car wont turn over and I cannot hear fuel pump. I read a previous thread and they mentioned vats and a resistor. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance.

  2. #2
    Formula Driver! 96Firebirdformula's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Seymour, Indiana
    Posts
    629

    Batman Black
    1996 Formula

    95 is OB1 can't use OB11 scanner.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Prescott,AZ
    Posts
    3

    Purple
    95 Formula T/A

    Yes I guess so

    I had talked to a local gm tech. who told me flat out that it is an early version of obd11, even though the veca label states that it complies with obd1 and says nothing about obd11 on the label. He also said that if it has the obd11 16 pin dlc, which my car has, that its obd11. For now I am going to hopfully take the scanner back and concentrate on getting getting the car to run. Thanks for the reply. Your 96 Formula looks sharp.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Prescott,AZ
    Posts
    3

    Purple
    95 Formula T/A

    Sorry for the late reply. I was looking on the wrong page for replies.

  5. #5
    Senior Member JaycenK's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Holiday,FL
    Age
    40
    Posts
    1,378

    Green
    1997 Camaro Z-28

    If it is a problem with the key resisstor when you turn the key to the start possition the security light will come on or flash I belive or maybe it was turn the key to run and if the security light stays on there is a problem. Been several years since I had that happen.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fuel pump fuel guage issues on my '02 B4C
    By ANDYZ28 in forum Camaro / SS
    Replies: 7
    Last Post: 12-29-2014, 11:30 AM
  2. Pontiac Fuel Pumps - Do You Have The Right Fuel Pump?
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 03-15-2011, 10:20 PM
  3. LS1 all yr fuel injectors, oe fuel rail, pump,more
    By Frost in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2009, 03:26 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 10-02-2006, 07:23 PM
  5. Fuel Pump Pump Problem?????? Help!
    By undertakersT/A in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-24-2006, 10:55 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •