Results 1 to 5 of 5

HELP!! Drivability Problem.

This is a discussion on HELP!! Drivability Problem. within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; I have a 1995 Z28, motor is fresh with about 3k or so, repalced the omi-spark due to a defective ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    3

    Red
    1995 Camaro

    HELP!! Drivability Problem.

    I have a 1995 Z28, motor is fresh with about 3k or so, repalced the omi-spark
    due to a defective leaking water pump. Now after car warms up to operating tempure it will just shut down. And or sometime miss alot, tach jumps all over, spark knock. etc. Help! I have just last night replaced the ignition control mod. I didn't make a difference. Does anyone have any ideas where i might start?

  2. #2
    Senior Member Sleeper101's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Springcity
    Posts
    1,152

    Red
    Vette,240sx,ls1 camaro

    I know on mine there is only one way the coil pack will go in. But on your aftermarket one is the 2 ways it can be installed on the cam?

    Did the car misfire before you put the new Omi-Spark in?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    3

    Red
    1995 Camaro

    Before I put the new omi-spark in car didn't run at all. After the install car ran fine for about 2,000 miles. Then this problem came up.

  4. #4
    Senior Member Sleeper101's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Springcity
    Posts
    1,152

    Red
    Vette,240sx,ls1 camaro

    Have you checked the security system? I know it sounds weird but sounds like the VATS Possibly is going out on you. Look up the VATS override in the general help section its a Sticky and it shows you a detailed picture way of overriding it.

    Thats were I would start.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit
    Posts
    25
    Check to make sure the plugs are gapped properly and make sure the wires are not arcing. Having the wires arc will create alot of pinging, backfiring and shutting off.

    Jay

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Obama's Woman Problem A Problem Of His Own Making
    By Ed Blown Vert in forum Political / Debate Forum
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2013, 03:50 PM
  2. Question: output and drivability
    By mark21742 in forum Internal Engine
    Replies: 9
    Last Post: 12-15-2009, 04:06 AM
  3. Fuel Problem or Severe Engine Problem
    By pet_monk in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2008, 08:51 AM
  4. HELP!! Drivability Problem.
    By D.C. in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-09-2008, 07:59 AM
  5. is it a clutch problem, or a tranny problem?
    By sgt0704 in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2007, 05:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •