Results 1 to 6 of 6

double misfire codes, bad miss, cant figure it out

This is a discussion on double misfire codes, bad miss, cant figure it out within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; Hey guys... so my car started missing real bad. Threw code P0307... misfire cylinder 7... ok seems simple enough, i ...

  1. #1
    WS6 Rice Extermination MaxPlusTen's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charles Town, West Virginia
    Age
    30
    Posts
    800

    Medium Quazar Blue
    1997 Trans Am LT1

    double misfire codes, bad miss, cant figure it out

    Hey guys... so my car started missing real bad. Threw code P0307... misfire cylinder 7... ok seems simple enough, i check the wire... has a cut in it... i change the plug while im in there changing the wire... problem solved right? nope... its still missing just as hard as before and its also throwing P0300 Random Multiple Missfire... ok i clear the codes... comes back as PO307... its also throwing code P1441 which has something to do with the evap purge system but im not sure this is related. I just replaced the coil last week as well.... any ideas anyone? Im thinking maybe injectors but to me it dosent act like a fuel problem. Any help would be great... i need to get her runin good by friday

  2. #2
    Senior Member 5.0THIS's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Colorado
    Posts
    3,704

    red
    95 Z28

    double check all wires are in good condition and in the correct location. check all of your coil connections. if all of that is ok, then your opti is probably bad. and yes, you have a separate evap issue.

  3. #3
    WS6 Rice Extermination MaxPlusTen's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charles Town, West Virginia
    Age
    30
    Posts
    800

    Medium Quazar Blue
    1997 Trans Am LT1

    i was affraid someone was gonna say opti... this should be fun lol... which aftermarket unit do you recomend? i figure if i have to do it i might as well

  4. #4
    Senior Member 5.0THIS's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Colorado
    Posts
    3,704

    red
    95 Z28

    MSD I suppose

  5. #5
    WS6 Rice Extermination MaxPlusTen's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charles Town, West Virginia
    Age
    30
    Posts
    800

    Medium Quazar Blue
    1997 Trans Am LT1

    did a lil more trobleshooting... turns out it was corosion on the #7 terminal on the opti... cleaned her up and shes running great now... i also cleaned the injectors so it seems to be running alot smoother

  6. #6
    New TL /sold my 9th Fbody Chad97SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    152
    ya its amazing how much smoother these lt1's run with freshly cleaned injectors. like a new car..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. help me figure this out....
    By 0rion in forum Almost Anything Goes
    Replies: 4
    Last Post: 04-06-2014, 09:52 AM
  2. Miss Wisconsin = Miss America! Score one for the Midwest lol
    By blackSS01 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 45
    Last Post: 01-21-2012, 09:05 PM
  3. Cant figure it out...
    By cspeich2011 in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 05-01-2011, 06:58 PM
  4. Miss Universe Japan and Miss Universe T&T 3some
    By pecha in forum Almost Anything Goes
    Replies: 75
    Last Post: 11-22-2009, 07:39 PM
  5. Someone Please Send Me Link To The Pic Of Double Pink And Double Stink
    By 02cetransam in forum Almost Anything Goes
    Replies: 33
    Last Post: 09-25-2007, 07:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •