Results 1 to 5 of 5

cooling problems

This is a discussion on cooling problems within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; my car is 95 lt1. the problem is my cooling fans turn on shortly after I start my car even ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005

    02 Ws6

    cooling problems

    my car is 95 lt1.

    the problem is my cooling fans turn on shortly after I start my car even though it is cold.(the fans do not come on when only the ignition is on,engine not started) what is the sensor located in a/c compressor line on passenger side engine bay?

    i removed the cooling fan relays and fans do not come on

    whats going on with the fans? computer?

    i also replaced the sensor in the waterpump and added trifecta tuning w/modified fan turn on's---problem still persists??

    car runs great

  2. #2
    Alabama Member bamaz28's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    heart of dixie

    06 Jeep Grand Cherokee.
    02 superchipsZ28 M6(sold)

    possibly the sensor that turns fans on, is thermal and its bad

  3. #3
    Senior Member Sleeper101's Avatar
    Join Date
    Oct 2007

    Vette,240sx,ls1 camaro

    Ya I had the same problem, But now my fans do not turn on at all!! Were is the fan sensor located?

  4. #4
    Pathelogical Liar BlackLT1Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2006

    94 Camaro Z28

    I noticed mine did this right after I changed the water pump. First start-up, the fans kicked on in 10 seconds. It was also 20* out.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Cedar Falls, Iowa

    Arctic White
    2001 Firebird Formula that u mention this i think mine did/does the same thing. i dont remember...its been in storage for awhile. its a 93 formula by the way. the only reasoning i can come up with is that its programmed into the computer...idk. i mean lt1s are known for heating up quick or too much. it is an iron block making heat dissipation minimal, plus there is absolutely no room for the engine to breath. its not a bad thing that the fans are on....just annoying i suppose. another thing that wouldnt hurt is too have your radiator flushed/coolant replaced. then replace your thermostat with a 160 deg if not done already.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pontiac Cooling System Upgrade - Cool Winds
    By Ed Blown Vert in forum GTO
    Replies: 0
    Last Post: 01-15-2008, 04:30 PM
  2. Installing An Improved Pontiac Cooling System - Cool Winds
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 12-05-2007, 06:40 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 09-29-2007, 06:50 AM
  4. Three transmissions later = electrical problems ???
    By t-topsonline in forum Automatic Transmission
    Replies: 7
    Last Post: 02-21-2007, 11:13 PM
  5. cooling problems
    By maleman876 in forum LT1
    Replies: 17
    Last Post: 02-25-2006, 06:21 PM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts