Results 1 to 13 of 13

car won't accelerate...

This is a discussion on car won't accelerate... within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; It feels like my traction control is stuck on and won't let me push the pedal.. plus it won't downshift ...

  1. #1
    Junior Member SparkyZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    IL
    Posts
    15

    Red
    97 Z28

    car won't accelerate...

    It feels like my traction control is stuck on and won't let me push the pedal.. plus it won't downshift and when it did let me floor it short shifted into second.. I'm thinking maybe a traction control issue? I need info!!!):

  2. #2
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    Is the Service Engine Soon light on?
    2001 Chevy Camaro Z28 A4
    SLP cold air intake/lid, SLP smooth bellow, Pacesetter LT's, ORY, Magnaflow exhaust, BMR STB, adjustable Panhard rod, SFC's, LCA's, 1LE sway bars, cross-drilled rotors

  3. #3
    Junior Member SparkyZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    IL
    Posts
    15

    Red
    97 Z28

    Yeah but its been on for a while cause I don't have 0'2s..

  4. #4
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    Get it checked again to see if any new codes have popped. Any other lights coming on?

  5. #5
    Junior Member SparkyZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    IL
    Posts
    15

    Red
    97 Z28

    Not that I know of

  6. #6
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    You said you don't have O2 sensors, but do you still have cats?

    Check this thread out. Member was having similar issues, turned out his problem was being caused by his cruise control module.

    http://www.ls1.com/forums/f6/gas-peddle-wont-go-more-than-1-3-down-165451/
    Last edited by FinZ28; 05-09-2012 at 09:41 PM.

  7. #7
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Pull all of the codes and post them.

  8. #8
    Junior Member ADICECCA21's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    New Hampshire
    Posts
    68

    Red
    2000 Trans Am WS6 M6

    Check the MAF or hose connecting it. Seen that plenty of times.

  9. #9
    Junior Member SparkyZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    IL
    Posts
    15

    Red
    97 Z28

    No I don't have cats but I'll try to get the codes on here tomorrow morning

  10. #10
    Junior Member SparkyZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    IL
    Posts
    15

    Red
    97 Z28

    No codes came up

  11. #11
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    Did you read that thread I posted above about the cruise control module? Have you tried disabling it to see if it helps any?

  12. #12
    Junior Member SparkyZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    IL
    Posts
    15

    Red
    97 Z28

    Yeah but its something mechanical. Cause the pedal resisted when it was off too. But it randomly just came out of it and now its fine.. its done it before and came out of it before too.. Idk what it could be.

  13. #13
    Member bhunter0830's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Fishers (Indianapols), IN
    Posts
    475
    On the hunt

    Mine does the same thin periodically. The follow the throttle cables to the passenger front side of the engine bay. There is a round black plastic cover that pops off. There should be 3 cables attached. Bellow the three cables there are two gears. Mine will get stuck together and I'll have to pop them apart with a small flat headed screw driver... Or take the handle of the screw driver and tap on the metal part. I can send you a picture of what it looks like later if you wish.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: stumble when accelerate/rough idle
    By godless-phoenix in forum General Help
    Replies: 33
    Last Post: 01-26-2012, 09:05 AM
  2. camaro hesitaing 2 accelerate & i can't do donuts
    By ajonesz28 in forum General Help
    Replies: 27
    Last Post: 04-16-2009, 02:49 PM
  3. my 98camaro z28 is hesitating when i accelerate
    By ajonesz28 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-09-2009, 10:23 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •