Results 1 to 12 of 12

brake problem

This is a discussion on brake problem within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; i have a 95 t/a 6spd. heres my problem, every time i stop my car with the brakes the no ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    baton rouge
    Age
    37
    Posts
    4

    red and dusty
    1995 T/A

    brake problem

    i have a 95 t/a 6spd. heres my problem, every time i stop my car with the brakes the no trac light comes on. the only time this light used to come on would during the rain if i stopped real quick. well now like i said it comes on everytime like my car is sensing its wet all the time. and also now the abs inop light is coming on and staying on. ive changed all 4 sets of brake pads,fluid level is good, no blown fuses. what is causing this? some kinda sensor? is so where r they located? HELP!

  2. #2
    Waiting on the Tree transamtom's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Niagara Falls Ont.Canada
    Posts
    927

    NBM
    1999 TA A4

    I was having the same problem with my V6,only my tach and gauges were acting funny and giving erratic readings as well as the low trac and abs inop lights coming on.

    The low trac and abs lights were the first to act up.

    Check your alternator output voltage and have the battery load tested.

    I changed the battery and cleaned the underhood relay box with some electrical contact cleaner and all was well.
    Last edited by transamtom; 08-15-2005 at 03:58 PM.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Michigan
    Age
    47
    Posts
    13

    Green....Navy blue
    96 WS6 Form. 02 Firehawk

    It sounds like you have a bad wheel speed sensor. You need to have it scanned to pin point which one it is.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    baton rouge
    Age
    37
    Posts
    4

    red and dusty
    1995 T/A

    how much do these sensors usually cost?

  5. #5
    Waiting on the Tree transamtom's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Niagara Falls Ont.Canada
    Posts
    927

    NBM
    1999 TA A4

    I thought it was my ABS unit or a sensor,it was my charging system,the battery to be specific.

    Do the basics before you start swapping parts.

    Check the wiring to the sensors on the front wheels and to the rearend housing as there is only one sensor on the rear.

    GM Parts direct is not showing the front sensor seperate

    http://www.gmpartsdirect.com/partsvoice/frameset.cfm

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    baton rouge
    Age
    37
    Posts
    4

    red and dusty
    1995 T/A

    thanx for the info guys, ill let u know what i come up with, also is there anywhere on the net i can go to get a complete wiring diagram of the brake system etc? if not ill just got to a local library

  7. #7
    Waiting on the Tree transamtom's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Niagara Falls Ont.Canada
    Posts
    927

    NBM
    1999 TA A4


  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    baton rouge
    Age
    37
    Posts
    4

    red and dusty
    1995 T/A

    the spray did the trick

  9. #9
    Waiting on the Tree transamtom's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Niagara Falls Ont.Canada
    Posts
    927

    NBM
    1999 TA A4

    Quote Originally Posted by r98vortec
    the spray did the trick

    By spray you mean you cleaned the electrical contacts and relays?

    Glad to hear thats all it was.

  10. #10
    solidsnakecsm101
    Guest
    Im having the same problem with my 95 Z28. Where could i pick up a can of the electrical contact cleaner?

  11. #11
    Waiting on the Tree transamtom's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Niagara Falls Ont.Canada
    Posts
    927

    NBM
    1999 TA A4

    Any auto parts store should have it.

  12. #12
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    tx
    Age
    37
    Posts
    108

    pewter
    99 trans am ws6

    you could also get it at radioshack

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Brake problem with my truck
    By grouch0jr in forum Almost Anything Goes
    Replies: 15
    Last Post: 12-06-2009, 04:40 PM
  2. Strange Brake Problem
    By vargology in forum Suspension and Handling
    Replies: 6
    Last Post: 07-28-2009, 06:53 PM
  3. Help: Brake upgrade Problem
    By architect7 in forum Firebird / WS6
    Replies: 1
    Last Post: 05-09-2009, 06:34 PM
  4. C5 brake problem
    By pali311 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-11-2005, 03:53 PM
  5. Big brake problem
    By pali311 in forum Corvette
    Replies: 0
    Last Post: 10-10-2005, 09:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •