Results 1 to 6 of 6

94 T/A help

This is a discussion on 94 T/A help within the LT1 forums, part of the Vehicle Specific category; Just bot a 94 T/A for $950 at a surplus auction, its got a stumble and sputter, and gets worse ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    West Virginia
    Age
    34
    Posts
    22

    Black
    2001 Pontiac Trans Am

    94 T/A help

    Just bot a 94 T/A for $950 at a surplus auction, its got a stumble and sputter, and gets worse as it runs. Starts up fine, and idles fine, even after being ran. The fuel pump is whining loud enough to hear while running, but won't a bad fuel pump just go dead? I changed the fuel filter, havnt checked the fuel pressure.

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    check the fuel pressure first and another thing to look at is the optispark....they're notorious for failing.
    I'm moving this to the LT-1 section where you might get better answers.

  3. #3
    Member TOMASINO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    downers grove
    Posts
    206

    white
    2000

    Quote Originally Posted by irocandroll4ws6 View Post
    Just bot a 94 T/A for $950 at a surplus auction, its got a stumble and sputter, and gets worse as it runs. Starts up fine, and idles fine, even after being ran. The fuel pump is whining loud enough to hear while running, but won't a bad fuel pump just go dead? I changed the fuel filter, havnt checked the fuel pressure.


    change ur fuel pump, filter and fuel regulator is very important that if u change ur pump u also need 2 replace ur regulator...

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    West Virginia
    Age
    34
    Posts
    22

    Black
    2001 Pontiac Trans Am

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    check the fuel pressure first and another thing to look at is the optispark....they're notorious for failing.
    I'm moving this to the LT-1 section where you might get better answers.
    The SES doesnt come on at all, if it was the optispark, wouldnt it through a misfire code with the SES

  5. #5
    Pathelogical Liar BlackLT1Z28's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Missouri
    Age
    30
    Posts
    1,476

    Black
    94 Camaro Z28

    Opti problems don't always throw a code. Mine started to go out and didn't throw any sort of code.

  6. #6
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Check the fuel pressure first, also check it on a drive too if possible.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •