Results 1 to 5 of 5

why isn't my transmission working!?

This is a discussion on why isn't my transmission working!? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; so i just had my ls1 rebuilt along with a new transmission, now that it's all back together, the motor ...

  1. #1
    Junior Member Talon_II's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    ALL OVER THE WORLD
    Posts
    38

    dark blue
    2001 Pontiac Trans Am WS6

    why isn't my transmission working!?

    so i just had my ls1 rebuilt along with a new transmission, now that it's all back together, the motor runs fine, but the car won't budge, i have a 4L60E and a (what i ordered) 3200 RPM stall. I'm running the LS6 cam and intake manifold. anyone have any idea??

  2. #2
    Senior Member justinmc978's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    college station, tx
    Posts
    2,564

    sold: 1999 firebird
    1998 Trans Am

    need a little more info, when you put the car into Drive does it stall? does it continue to idle as if it was in Neutral? does Reverse work? what about manually shifting into low gears '1' '2' or '3'?

  3. #3
    Junior Member Talon_II's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    ALL OVER THE WORLD
    Posts
    38

    dark blue
    2001 Pontiac Trans Am WS6

    well, all the info i got is... "the guy is going to go look at the torque convertor to make sure it's not a 4000 stall"

  4. #4
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Is the wiring harness not connected? Is there fluid in the transmission? Is the shift linkage operating properly?

  5. #5
    Senior Member justinmc978's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    college station, tx
    Posts
    2,564

    sold: 1999 firebird
    1998 Trans Am

    have you even driven the car yourself? if it hasn't left the shop yet then let them worry about it...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Working my way to the best
    By magic325 in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2009, 10:21 AM
  2. pms not working
    By clg82 in forum Request and Feedback
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2008, 12:08 PM
  3. AC Not Working
    By rbob93 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-27-2008, 12:14 PM
  4. TCS isn't working
    By Ryanater in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 04-26-2007, 07:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •