Page 301 of 307 FirstFirst ... 51101151201251261271281297298299300301302303304305 ... LastLast
Results 6,001 to 6,020 of 6122
Like Tree1492Likes

What did you do with your Trans Am today?

This is a discussion on What did you do with your Trans Am today? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Hi Gents. Great to take the '99 30th Ann. Ed. Trans Am out today on some dry roads in between ...

  1. #6001
    Member BobbyGFirebird's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    NY
    Posts
    127
    Blog Entries
    1
    Hi Gents. Great to take the '99 30th Ann. Ed. Trans Am out today on some dry roads in between snow storms. Got the engine revving and everything warmed up! LoVE this ride! Q??? I either forgot or it stopped working, but my drivers power seat all wrapped in fancy white leather... it no longer moves forward. Moves up/down, tilts front/back, and I can hear the motor trying and lights dim a bit when press BACKWARDS switch (it's already all way back, PRAISE BE as I'm TALL...!), but ...

    ... I don't hear any "click" from switch, relay or motor when press fwd. Any suggestions? I seem to recall fwd/back motor did work last Fall and prior. Not sure though. a) Do motors get stuck lime starter motor and move with a whack? b) is switch maybe bad as I don't hear or see a thing when press fwd on button. c) is there a relay for both front and then back, because when i press BaCK it is definitely clicking and trying to turn motor (but it's all way back). I am a mechanic but have very little experience with interiors, seats, relays, etc. More of an engine block kind of guy. :-)

    Thanks for any tips.

  2. #6002
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,724

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Try to help it by pulling forward on the seat (or pushing from the back) to see if it will move. Could be as simple as a loose connection or damaged wire or as complex as a motor or switch replacement.

  3. #6003
    Member hardtrailz's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    SE IN
    Posts
    168

    Blue Green Chameleon
    2001 Trans Am Vert

    Mine quit adjusting and it turned out to be a loose plug underneath. Iw ould try unplugging and reseating plugs first to see if it is simple. Worth a shot.

    Today my TA got driven into work and the new tires should be delivered for the C6 wheels i picked up. Summer should be fun with another new look.
    2001 Trans Am Vert

  4. #6004
    Member speedyWS6's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    U.K.
    Posts
    499

    Pewter
    2002 WS6 TA

    Well Guys....

    Got mine out of hibernation this morning and it was nice to be behind the wheel again!!

    Hellishly poor idle for a bit and the thud when shifting into drive was a neck snapper but
    all of that settled once it was warmed right up.

    Bought a new heavy duty outdoor cover for her from the same people as the last one and
    it will have to go back for alterations as it is fully tailored to fit or in this case... not!!

    No matter...... old one back on for now and it's nice to see her parked outside again!


  5. #6005
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,724

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    We are probably still a few weeks away from waking up our children.

  6. #6006
    Member BobbyGFirebird's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    NY
    Posts
    127
    Blog Entries
    1
    Anybody have wiring diagram or knowledge of whether front motion function can be bad whilst back seems to work, and all others working? Maybe a bad switch on the seat ? Do they corrode at switch?

    Quote Originally Posted by BobbyGFirebird View Post
    Hi Gents. Great to take the '99 30th Ann. Ed. Trans Am out today on some dry roads in between snow storms. Got the engine revving and everything warmed up! LoVE this ride! Q??? I either forgot or it stopped working, but my drivers power seat all wrapped in fancy white leather... it no longer moves forward. Moves up/down, tilts front/back, and I can hear the motor trying and lights dim a bit when press BACKWARDS switch (it's already all way back, PRAISE BE as I'm TALL...!), but ...

    ... I don't hear any "click" from switch, relay or motor when press fwd. Any suggestions? I seem to recall fwd/back motor did work last Fall and prior. Not sure though. a) Do motors get stuck lime starter motor and move with a whack? b) is switch maybe bad as I don't hear or see a thing when press fwd on button. c) is there a relay for both front and then back, because when i press BaCK it is definitely clicking and trying to turn motor (but it's all way back). I am a mechanic but have very little experience with interiors, seats, relays, etc. More of an engine block kind of guy. :-)

    Thanks for any tips.

  7. #6007
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,814

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 97 FBVert

    when mine did that it was because a wire had broken.

  8. #6008
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Age
    33
    Posts
    3,522

    2016 Camaro SS - Summit
    2001 Trans Am WS6 - NBM

    Tune scheduled with Ed Wright for Monday. Wish he still had his dyno to show real world changes, but I trust his work. Anything will be better than the current tune I'm sure, especially with the fixes I had to do on the crappy fuel pump install by previous owner's mechanic.

    2016 Summit White 1SS - The DD
    2001 NBM Trans Am WS6 - Torquer V2 cam, Yank 3000 stall, Transgo kit, Racetronix fuel pump, TSP LTs, Magnaflow catback, 17x9.5/17x11 TTII's
    2000 Arctic White SS #1667 - Sold

  9. #6009
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,485

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    We are definitely a few weeks away from waking up our children.
    Fixed.

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk
    pajeff02 likes this.
    It's on jackstands.

  10. #6010
    The most important event was taking the TA to a shop due to an oil-related issue. A mechanic gushed over the car and called it a Firebird He fixed the problem, though - I think it was a sensory needing to be reset.

  11. #6011
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,724

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    ^^ Oil level sensor on the side of the pan?

  12. #6012
    Member TransAmTerry's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Abingdon, Md
    Posts
    224

    black
    02 TransAm Ramair WS6

    Every time I think it's going to get nice enough to wake up beast they start talking about snow again !! It's supposed to be spring DAMIT. Mid-Atlantic weather SUCKS ! Sorry,, just had to vent
    '02 Black RamAir M6--Kooks LTH, Magnaflo, Lowered Eibach springs and Bilstien shocks, Tuned By Frost, K&N & SLP box, Smooth bellows, polished TB, Spohn perf. suspension, shock tower brace. UMI 3point SFC. Front & side splitters w/ canards. American Racing 18" wheels & Mich. Pilot SS titres
    '76 LagunaS3 - 355ci , 350 turbo, 3:55's

  13. #6013
    Senior Member raynor139's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Greensboro, NC
    Age
    33
    Posts
    1,326

    Pewter
    2002 Trans Am WS6 M6

    It was warm enough and dry enough to drive mine today.
    Mods - Lid, Skip Shift Eliminator, MGW shifter, UMI SFCs, Founders Lower Control Arms, Founders Panhard Bar, Founders Adj. Torque Arm, UMI Torque arm mount, MWC Drive shaft safety loop, KONI Yellows, Strano Springs, Strano Sway bars, UMI Upper and lower A Arms, 160 thermostat, TSP headers and TSP true duals Monster stage 2 clutch, racetronix fuel pump, Strange S60 rear axle and tune by Frost.

  14. #6014
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Age
    33
    Posts
    3,522

    2016 Camaro SS - Summit
    2001 Trans Am WS6 - NBM

    Got through tuning yesterday. Car seems to be running much better, especially on the low end. Ed had...constructive....criticism for the previous "tuner"'s work. On the down side, he said that one of our o2 sensors was consistently reading low voltage, and probably on its way out. This explains some of the Dr. Jekyll/Mr. Hyde mentality of the car over the last few weeks. New sensor is next on the list, they are much cheaper than I remember 10 years ago. $38 for an ACDelco factory replacement on RockAuto. Not bad.

  15. #6015
    Moderator 98TransAmWs-6's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    3,602

    Black/ Silver
    98 TA WS6/ 01 C5 Corvette

    Well it seems my brakes are a bit close lol. Wheel won't really spin but I actually think it's rubbing on the inside so I need a bfh to the wheel well slightly. I may also grind my calipers a bit.

    Sent from my HTC6535LVW using Tapatalk
    1998 Trans Am WS6 - Phantom
    421 CI LQ9, Tick Performance Custom Cam, TFS 255cc LS3 heads, Kooks 2" LT headers, Kooks 3" True Duals w/ high flow cats, FTP 104 lid, Speed Density Tune, 4" silicon tube, LS6 VCT, FAST 102 Intake, NW 102 TB, Oil Catch Can, SLP Bilstein Shocks w/ Vogtland Springs, CTS-V 4-piston Calipers w/C6 Z06 rotors, Stainless Steel Brake Lines, R1 concepts premium rotors, Hawk HP+ brake pads, VFN WSQ Hood, C5-R timing chain, SLP oil pump, E85 tune, Walbro 450 fuel pump, Deatschwerkz 95# injectors, Breathless performance headlights, Frost Tune, !HVAC.
    (Coming Soon) BMR DSL, UMI TQ Arm
    421 LQ9 14.8:1 on E85 Build/

  16. #6016
    Senior Member Redphoenix1998's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Jose
    Age
    37
    Posts
    1,968

    Red
    1998 Pontiac Trans Am

    It seems my blower bracket may have an issue clearing the new MSD manifold.....hmmm.....May have to consider going back to a FAST. Damn this custom blower bracket!
    98 WS6 M6 ASC #2647
    Forged Custom 408 w/Vortec YSi

  17. #6017
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,814

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 97 FBVert

    can you post a pic on what it's doing/not doing?

    Just how much is it off?

  18. #6018
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Age
    33
    Posts
    3,522

    2016 Camaro SS - Summit
    2001 Trans Am WS6 - NBM

    Quote Originally Posted by Y2KArcticSS View Post
    Got through tuning yesterday. Car seems to be running much better, especially on the low end. Ed had...constructive....criticism for the previous "tuner"'s work. On the down side, he said that one of our o2 sensors was consistently reading low voltage, and probably on its way out. This explains some of the Dr. Jekyll/Mr. Hyde mentality of the car over the last few weeks. New sensor is next on the list, they are much cheaper than I remember 10 years ago. $38 for an ACDelco factory replacement on RockAuto. Not bad.
    Ended up taking the car back to Ed. He adjusted idle air a bit, and all is well.

    I will still replace the one o2 sensor before it has a chance to fail.

  19. #6019
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,485

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Quote Originally Posted by 98TransAmWs-6 View Post
    Well it seems my brakes are a bit close lol. Wheel won't really spin but I actually think it's rubbing on the inside so I need a bfh to the wheel well slightly. I may also grind my calipers a bit.Click for full sizeClick for full sizeClick for full size

    Sent from my HTC6535LVW using Tapatalk
    Plenty of room.

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  20. #6020
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,814

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 97 FBVert

    who needs brakes

Page 301 of 307 FirstFirst ... 51101151201251261271281297298299300301302303304305 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Threads

  1. new guy just got my first trans am today
    By roger_johnson2002 in forum New Member Introductions
    Replies: 9
    Last Post: 07-14-2011, 08:35 AM
  2. Found this on the windshield of my Trans Am today
    By ls1camino in forum Almost Anything Goes
    Replies: 60
    Last Post: 03-10-2009, 12:11 PM
  3. Got into an accident in the Trans Am today
    By ls1camino in forum Almost Anything Goes
    Replies: 30
    Last Post: 09-21-2008, 04:32 PM
  4. Just got my Trans Am today!
    By vannatte in forum Firebird / WS6
    Replies: 34
    Last Post: 09-20-2007, 09:57 AM
  5. First time at Track today!!! 2000 Trans Am ws6
    By gimmeadonut in forum Drag Racing
    Replies: 1
    Last Post: 11-12-2005, 01:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •