Results 1 to 14 of 14

These keep poping up while driving

This is a discussion on These keep poping up while driving within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; While i am driving these lights come "Service Vehicle, ABS Inoperable, Brake, TCS Off" this randomly happens while i am ...

  1. #1
    Junior Member Draik's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Clovis, California
    Posts
    97

    Sunset Orange
    2002 WS6 Trans Am

    These keep poping up while driving

    While i am driving these lights come "Service Vehicle, ABS Inoperable, Brake, TCS Off" this randomly happens while i am driving and idk if i can get the Service vehicle code read, and idk what is wrong or wat i need to do I r very very scured =X can someone help me plz. I assume it is something to deal in the Rear differential area but idk cuz i just know those three things all deal back there. Is it borked? I can still brake and use it, but i am afraid cuz i freaked out when i saw SES light n went and got new O2 sensors just so i wouldnt have to worry about it coming on
    Last edited by Draik; 07-28-2010 at 12:53 AM.

  2. #2
    Member c5z28's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bay Area
    Posts
    8,120

    On your ass flashing
    my highbeams

    Have those pop up periodically when I get done with a pass at the track and I am particularly hard on the brakes. Subscribed

  3. #3
    Junior Member Draik's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Clovis, California
    Posts
    97

    Sunset Orange
    2002 WS6 Trans Am

    =x it is just my daily driver, n it comes on at random moments, no hard braking or launching, just driving around, there is new pads and rotors, n it has me very scurred. like it sometimes does it when i just start the car, the scariest time was when i was goin into a hairpin turn, n it was the first time the car did that there was no hard braking, but seeing TCS off right on those turns when u need it most is kind of scary especially when there is a deep ditch full of water taunting you ;.;

  4. #4
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    You need to have your ABS codes scanned. You most likely have a wheel speed sensor that is going bad.

  5. #5
    Junior Member Draik's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Clovis, California
    Posts
    97

    Sunset Orange
    2002 WS6 Trans Am

    Well it stopped doing that today =X or atleast it didnt do it once today, but i did do something different, cuz i hadz a bad day n new tires r coming in soon~

  6. #6
    Junior Member Draik's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Clovis, California
    Posts
    97

    Sunset Orange
    2002 WS6 Trans Am

    And how do u change one of dem? tire speed checkin thingmajjigers
    Last edited by Draik; 07-28-2010 at 10:53 PM.

  7. #7
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    Mine had the same problem
    I replaced the speed sensor
    And the light still there
    I was pissed
    00 ss blk m6 " STOCK" strano springs, slp bilstein shocks, adj LCA, adj panhard bar, relocation brackets, 2 point SFCs welded,OEM zo6 rims black, magnaflow exhaust, CME exhaust,E/cutout, slp grille, custom front plate mount, HIDs, whistler mod, side moldings delete, slp air lid, ported and polished TB, strut tower brace, 3.73s gears, and some other parts to list!
    next to come,4.10s,ls7 clutch, ms3 or 228r cam, ported 243s, ls6 intake, ls6 oil pump. ls2 timing chain, longtube headers no cats, with a tune..
    02 tahoe Z71 blacked out
    00 jeep grand Cherokee limited on 22s.
    07 Dodge Charger R/T Inferno Red, Sold
    98 z28 red m6 sold
    07 zx6r ninja flat/black sold
    08 zx6r ninja sold

  8. #8
    COTM July '09
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    1,111

    BLK/BLK w/CGM Stripes
    2010 Camaro 2SS/M6

    does everything else work when that happens?
    Check your ABS block connector just to make sure it isn't burned up. I fixed a car that had that kinda issues and the ABS block connector had a short in it and burned the internals and shorted out a bunch of stuff. In that case, even the gas gauge and tach stopped working. Replaced the connector and the electronic portion of the ABS block and it fixed it all.

  9. #9
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by Draik View Post
    And how do u change one of dem? tire speed checkin thingmajjigers
    Depends on which one is bad. Have you had the codes scanned yet? The front 2 sensors require you to replace the whole wheel bearing and hub assembly. The rears are just an easy sensor to unbolt from the rear axle.

    Quote Originally Posted by 98maro View Post
    Mine had the same problem
    I replaced the speed sensor
    And the light still there
    I was pissed
    Yeah but you had 2 codes and 2 problems. Hehehe...you didn't believe me did you? I told you you had 2 problems .

  10. #10
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    Yeah I remember that lol
    1 problem was the speed sensor
    And the other one was the abs unit I think
    But the guy said it was only the speed sensor

  11. #11
    Junior Member dzikusnj's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    CLIFTON nj
    Age
    32
    Posts
    43

    white
    98 TA WS6

    lol it's funny but i had those light then i changed my pulleys and than again when i had alternator problems cuz it was giving a high charge

  12. #12
    Awaiting Activation
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2

    Dark Blue metalic
    2001 TransAm WS6

    Error codes on dash popping up

    I have a 2001 WS6 that displays ABS INOP, TCS Off, Brake, and Security intermittently. Is this the same problem? Any suggestions?

  13. #13
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    ABS INOP, TCS Off, and Brake lights are related. You need to have the ABS computer scanned for codes.

  14. #14
    Awaiting Activation
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2

    Dark Blue metalic
    2001 TransAm WS6

    ABS INOP, TCS Off, and Brake lights are related

    Will do. Thank you

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. poping noise
    By ls1speedster in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 04:31 PM
  2. Reverse gear poping out.
    By SPDemon81 in forum Manual Transmission
    Replies: 8
    Last Post: 06-18-2007, 07:22 AM
  3. poping sound
    By *JC* in forum Suspension and Handling
    Replies: 3
    Last Post: 04-10-2007, 03:04 PM
  4. poping in to say hello
    By zbaron in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 10-30-2006, 03:34 PM
  5. My air lid clips keep poping off
    By 1959ls1 in forum External Engine
    Replies: 10
    Last Post: 07-09-2006, 09:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •