Results 1 to 9 of 9

TCS isn't working

This is a discussion on TCS isn't working within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; I actually bought the car with the traction control not working. They said it was a saftey issue and they ...

  1. #1
    Member Ryanater's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Washington
    Age
    29
    Posts
    393
    1998 WS6, 1969 Camaro

    Cool TCS isn't working

    I actually bought the car with the traction control not working. They said it was a saftey issue and they were going to fix it for me, but instead they gave me $200 off the purchase price. other than that the car is dang near perfect.

    Anyway, I was wondering what is the most common problem when the tcs stops working. I think it might be the switch but i am not sure. When i start the car up the light in the dash (TCS OFF) comes on, and when I push the switch nothing happens. Also, when I turn on my headlights the switch lights up red like it is supposed to.

  2. #2
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    My buddy actually had this problem also!! Only he did his on purpose so that when he wanted to race he didn't have to keep turning it off. He DID alter the switch someway but i am not sure what he did. I will get back to you on that.

  3. #3
    Member Ryanater's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Washington
    Age
    29
    Posts
    393
    1998 WS6, 1969 Camaro

    i think you are talking about that thing that turns tcs off when you first start your car. But you can still turn it on by pressing the switch. My switch does nothing. TCS is off all of the time.

  4. #4
    Member TACE02's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas
    Age
    41
    Posts
    568

    ASC #753
    2002 Collector's Edition

    never know what one has checked yet, but did you check the fuse in the engine bay.

  5. #5
    Member KiD WiCKeD's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bentonville, AR
    Age
    32
    Posts
    120

    Navy Blue Metallic
    '02 Trans Am WS6

    Your lucky man, you dont need it. Use your natural TCS system, your foot. The TCS system does nothing more than piss me off when I forget to turn it off. I need to get that SLP reversal Mod. I thought it would help me when it got icy here, kept killing the car cuz it was pushing my foot up. Car does great in that stuff BTW, way better than I expected. Gotta love torque arms.

  6. #6
    Member Ryanater's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Washington
    Age
    29
    Posts
    393
    1998 WS6, 1969 Camaro

    I wouldn't use the tcs. But just the fact that something is broken in my car bugs me. I will check the fuse. But I think it might be a bad switch.

  7. #7
    last of the breed... urstolendesire's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Stockbridge, GA
    Posts
    191

    Red
    2002 Transam

    i'm glad mine didn't come with it...but you could check the switch. if you can figure out the polls (i've never seen one apart) then you could jus use a wire and go between the two polls. jus make sure you have the right ones...

  8. #8
    Junior Member CHiCKeN08's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    miami,fl
    Age
    30
    Posts
    75

    red
    2000 ws6

    mine doesnt have it

  9. #9
    Giant Dicks Car Club Zapper2003's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Millerton, PA
    Posts
    5,144

    2005 Ram
    1978 Firebird

    I've got the same issue as you, Ryanater. Let me know what you come up with, I'm not too worried about mine though

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ac not working
    By gillahoon in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 08-02-2009, 10:19 AM
  2. Working my way to the best
    By magic325 in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 07-05-2009, 10:21 AM
  3. AC Not Working
    By rbob93 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-27-2008, 12:14 PM
  4. Working out
    By riceslayer302 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 14
    Last Post: 05-06-2007, 05:11 PM
  5. what to eat after working out?
    By third_shift|studios in forum Almost Anything Goes
    Replies: 21
    Last Post: 01-07-2007, 09:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •