Results 1 to 7 of 7

strange click/tick during acceleration..

This is a discussion on strange click/tick during acceleration.. within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Hello everyone, need help diagnosing a mysterious clicking iv been hearing. I got an a4 Trans am, a little over ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    N.Hollywood
    Age
    35
    Posts
    27

    black
    98 Trans Am

    strange click/tick during acceleration..

    Hello everyone, need help diagnosing a mysterious clicking iv been hearing. I got an a4 Trans am, a little over 100k miles. I only hear it during driving, only when accelerating from a stop. Once it gets to 25mph it pretty much stops. This clicking happens randomly, some days no clicking.
    Engine inspection looks fine, no coolant leaks, changed oil yesterday and oil looked normal. Transmission fluid fine, the a4 shifts perfectly. No check engine light either. I hear the clicking when the engine is hot or cold. Sound appears to be coming from the engine. Clicks will stop as spoon as I let go of the gas. Here's a video of the sound, any help would be much appreciated. Thanks

    Last edited by breakking; 08-27-2012 at 12:45 PM. Reason: forgot something

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    That's odd. I would normally recommend checking the torque arm mount on the side of the transmission, or the transmission mount. If it is coming from under the hood though, I'm not sure what that would be.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    sounds like possibly a bent pushrod to me???? Get another video with the hood raised and rev the engine a little bit by hand ( just work the butterfly on the throttle body). I first thought exhaust leak until I listened to that....sounds to metallic to be an exhaust leak. Sounds more like a bent pushrod.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    N.Hollywood
    Age
    35
    Posts
    27

    black
    98 Trans Am

    Revving the engine doesn't make the click sound, only when it's Moving which is why I can't make a vid with the hood up. It doesn't sound metallic in person, sound like mini pops. I'm thinking maybe a worn gasket somewhere??

  5. #5
    Member SuperSSguy's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    NorCal
    Posts
    979

    Sunset Orange Metallic
    2002 Camaro SS M6

    bad spark plug boot?........arching?..... Had headers installed lately...bad gasket leak maybe?....

  6. #6
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    An exhaust leak or pushrod would almost have to have a rhythym to the noise that would increase with rpm. This seems sporadic and quite loud.

  7. #7
    Member SuperSSguy's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    NorCal
    Posts
    979

    Sunset Orange Metallic
    2002 Camaro SS M6

    This is a weird one! Ive listened to it a bunch of times.....If he had CV joints id say thats what it was lol,,,but since NOT..i dunno?....It def, sounds like its accelerating with the car...like when he goes faster the tick goes along too. Unfortunately with some sounds that are hard to pin point (Its especially hard over the net rather then in person)...You just have to wait until ''it'' gets louder or breaks? I mean if the cars acting normal and everything else seems ok... all fluids ok..no leaks...no burning smells..no loss of power..etc etc...then thats what you have to do.or spend some bucks and have a mechanic go through it?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange clicking only during acceleration, 98 Trans am
    By breakking in forum General Help
    Replies: 19
    Last Post: 06-25-2015, 06:25 AM
  2. Tick-a-tick-a-tick-a-tick-a...Rear end when cornering
    By bhunter0830 in forum Suspension and Handling
    Replies: 8
    Last Post: 04-06-2012, 04:37 AM
  3. Hazard Problem (Click, Click, Click) but no light
    By Player87 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 05-31-2007, 07:37 PM
  4. Tick, Tick, Ticking sound.....
    By clg82 in forum Firebird / WS6
    Replies: 63
    Last Post: 05-17-2007, 01:20 PM
  5. Tick-tick noise: LS1 vs. Northstar
    By Jack M in forum Internal Engine
    Replies: 1
    Last Post: 07-07-2006, 12:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •