Results 1 to 6 of 6

starting issue

This is a discussion on starting issue within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; I have a 2004 WS6 TransAm. My problem is the car will not start. The starter engages and the engine ...

  1. #1
    Junior Member joevee1446's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tennessee
    Posts
    47

    Black
    2002 WS6

    starting issue

    I have a 2004 WS6 TransAm.

    My problem is the car will not start. The starter engages and the engine attempts to start but just turns over.

    Plenty of battery power and the car will continue to try and crank if the key is turned. I know the VATS deactivates the starter circuit so I am assuming the VATS is not the problem.

    Anyone have any ideas or suggestions why the car will not start???

  2. #2
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    I take it you mean you have a 2002 T/A? And you still may have a problem with VATS. But you could also check to see what kind of fuel pressure you've got at the rails. You should see around 58 psi.

  3. #3
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    It could be no fuel pressure or maybe the "Ignition" relay is bad. That relay supplies power to the fuel injectors and the ignition coils. Try swapping it out with a different relay in the fuse block.

  4. #4
    Junior Member joevee1446's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tennessee
    Posts
    47

    Black
    2002 WS6

    Your Right

    It is a 2002 WS6 T/A. Thinks for the info. I will try checking fuel pressure and relay this afternoon and let you know.

  5. #5
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Quote Originally Posted by joevee1446 View Post
    I have a 2004 WS6 TransAm.

    My problem is the car will not start. The starter engages and the engine attempts to start but just turns over.

    Plenty of battery power and the car will continue to try and crank if the key is turned. I know the VATS deactivates the starter circuit so I am assuming the VATS is not the problem.

    Anyone have any ideas or suggestions why the car will not start???
    That's why it won't start, the 2004 was a very special edition that times out in March of 2011 lol.

    Seriously, I'd be thinking it's a fuel pressure problem also.

  6. #6
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    Quote Originally Posted by Too Fast View Post
    That's why it won't start, the 2004 was a very special edition that times out in March of 2011 lol.

    Seriously, I'd be thinking it's a fuel pressure problem also.
    That must have been what happened to my 2004!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starting Issue
    By DaEvil in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 03-01-2013, 03:53 PM
  2. Question: Starting Issue
    By Wesman in forum GM Trucks
    Replies: 2
    Last Post: 06-12-2008, 09:10 PM
  3. starting issue...
    By KongGMC in forum GM Trucks
    Replies: 3
    Last Post: 03-19-2008, 04:26 PM
  4. starting issue....
    By KongGMC in forum GM Trucks
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2008, 06:41 AM
  5. 94 Z starting issue
    By 1st TA in forum LT1
    Replies: 8
    Last Post: 03-04-2007, 08:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •