Results 1 to 9 of 9

slp lid help............

This is a discussion on slp lid help............ within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; I am having trouble installing my new slp lid...........where it connects to the maf there is a little tab on ...

  1. #1
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    slp lid help............

    I am having trouble installing my new slp lid...........where it connects to the maf there is a little tab on the maf itself........that is restricting it from sealing all the way to the maf which causes my lid to hang over the actual box and not clamp securly........do i have to actually fit the lid over the little metal tab.........??? or just cut a piece out of the lid itself?

  2. #2
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    hmm, let me look

  3. #3
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    The tab at the 7 o clock postion ? My tab does not restrict fitment. Do not go over the tab, you will have no seal. My lid seals 2mm before that tab.
    Do you have an aftermarket bellows causing the other issue ?

  4. #4
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    thanks please let me know because i am having the toughest time getting it to seal to my old box.......i also have the slp smooth bellows too if that helps any

  5. #5
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    And don't cut the lid...
    04 C5 A4 Torch Red

    2009 CTS4 Ice Black

    2013 1500 Silverado Z71

    02 Z/28 M6 Onyx Black All Options - Sold

  6. #6
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    Quote Originally Posted by Danger731 View Post
    And don't cut the lid...
    so what should i do then......it isn't sealing right........could it be the bellows? because that is flush to my throttle body......

  7. #7
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    You need to post some pictures.

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    USA
    Age
    37
    Posts
    202
    2001 WS6, 2003 SRT4(sold)

    Please post pictures. I just instalkled a SLP lid and I have no idea what you mean by "tab"...

  9. #9
    Senior Member clg82's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California
    Age
    35
    Posts
    2,453
    2000 Trans Am

    Thank you all for your help, I got it figured out FINALLY! I called slp and they told me to trim back my bellows because that was the problem! I did that and now it fits perfectly!!! They said that the motor mounts on the engine itself may have been put on too far forward and that may be the problem!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •