Results 1 to 4 of 4

P0343

This is a discussion on P0343 within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Just threw this code today.. tac doesn't work at times its hard to start Sent from my Motorola Electrify using ...

  1. #1
    Member Boothe's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Missouri
    Posts
    137

    White/Blue
    1999 Trans Am Ws.6

    P0343

    Just threw this code today.. tac doesn't work at times its hard to start

    Sent from my Motorola Electrify using Tapatalk 2

  2. #2
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    I think that's an issue with the cam position sensor. Not sure if it can cause hard starts, but I believe it can cause issues with the tach.
    Last edited by FinZ28; 05-02-2012 at 06:23 PM.
    2001 Chevy Camaro Z28 A4
    SLP cold air intake/lid, SLP smooth bellow, Pacesetter LT's, ORY, Magnaflow exhaust, BMR STB, adjustable Panhard rod, SFC's, LCA's, 1LE sway bars, cross-drilled rotors

  3. #3
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Cam position sensor
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  4. #4
    Member Boothe's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Missouri
    Posts
    137

    White/Blue
    1999 Trans Am Ws.6

    Ya i figured it out its a high output i unplugged the sensor and its not hard starting anymore.. i will need to replace sensor

    Sent from my Motorola Electrify using Tapatalk 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. P0343 DTC P0343 Camshaft Position (CMP) Sensor Circuit High
    By Camaro98Z/28 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 10-16-2013, 08:57 AM
  2. Help: dtc p0343
    By 05silverado in forum GM Trucks
    Replies: 2
    Last Post: 12-19-2011, 06:11 AM
  3. Throwing a p0343
    By 1nasty86 in forum Computer & Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 12-19-2010, 10:23 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •