Results 1 to 10 of 10

Never ending leak!!!

This is a discussion on Never ending leak!!! within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Allright, so I've been chasing this damn oil leak for over a year now. I've replaced everything I could think ...

  1. #1
    ls1 powered seabee sutie's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    oxnard, ca.
    Age
    30
    Posts
    300

    red and black
    1999 Formula/WS6

    Never ending leak!!!

    Allright, so I've been chasing this damn oil leak for over a year now. I've replaced everything I could think would be leaking, valley cover gasket, knock sensor oil seals, oil sending unit, valve cover gaskets, rear main seal, rear cover gaskets. The leak has seemed to slow down, but its still there. What else am I missing??? I can tell its not the oil pan because its dripping above it, so were could it be coming from??

    Sent from my HTC Liberty using Tapatalk
    LS1, SLP lid, SLP MAF, bilstein HP shocks, SLP longtube/tuned headers and loudmouth exhaust, built 4L60E w/ transgo shift kit, true ram air, ported TB, LS6 intake, LS6 PCV w/ catch can, FAST fuel rails, LCRB, sub-frame connectors, wide-band O2.

  2. #2
    Moderator 98TransAmWs-6's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    3,596

    Black/ Silver
    98 TA WS6/ 01 C5 Corvette

    Quote Originally Posted by sutie View Post
    Allright, so I've been chasing this damn oil leak for over a year now. I've replaced everything I could think would be leaking, valley cover gasket, knock sensor oil seals, oil sending unit, valve cover gaskets, rear main seal, rear cover gaskets. The leak has seemed to slow down, but its still there. What else am I missing??? I can tell its not the oil pan because its dripping above it, so were could it be coming from??

    Sent from my HTC Liberty using Tapatalk
    Have you tried replacing the oil drain plug gasket? Some might say there isn't a gasket in there but there actually is. I had that problem.

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Head gasket? Gasket on the fitting above the oil filter?

    You may need to just clean everything up real well, then put the car up on a lift and start watching everything while it runs.

  4. #4
    ls1 powered seabee sutie's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    oxnard, ca.
    Age
    30
    Posts
    300

    red and black
    1999 Formula/WS6

    I'll check both. Is there anything higher up that could leak?

    Sent from my HTC Liberty using Tapatalk

  5. #5
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    No idea. Here is the reference pic that Cutlass posted in a similar thread recently: bad oil leak I thought that same fitting may be the source of the leak on our car.

  6. #6
    ls1 powered seabee sutie's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    oxnard, ca.
    Age
    30
    Posts
    300

    red and black
    1999 Formula/WS6

    Sweet, ill check it out.

  7. #7
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Higher up could be the Oil Pressure Sender unit again. If it's crack it will leak. That thing is very easy to break. When you installed the intake from the last time you could have smack the OPSU again. That damn hose is an unforgiving bitch if you are not careful while installing the intake.

  8. #8
    ls1 powered seabee sutie's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    oxnard, ca.
    Age
    30
    Posts
    300

    red and black
    1999 Formula/WS6

    Well it feels awfully sturdy. I know from experience it breaks a lot. I'll stick my hand back there and try to feel some oil.

  9. #9
    Junior Member BADHAWK209's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Stockton,CA
    Posts
    53

    BLACK
    00 TRANS AM M6

    I have a leak on mine its in between the eng and trans,its very annoying.I bought a rear main seal kit frm auto zone hopefully it takes care of that.im just waiting to get da new clutch and slave

  10. #10
    ls1 powered seabee sutie's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    oxnard, ca.
    Age
    30
    Posts
    300

    red and black
    1999 Formula/WS6

    I have an extra rear cover gasket if your rear main isn't the issue.

    And I checked all my plugs and sensors and I'm still leaking. It's at the tranny shop now, so ill look at it some more when she comes home. I'm seriously debating pulling the motor out...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HEADERS .. the happy ending:)
    By JoshuaGrooms83 in forum External Engine
    Replies: 131
    Last Post: 06-08-2012, 05:35 AM
  2. The alternative ending to LOTR
    By bluefields88 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 3
    Last Post: 12-31-2008, 05:18 PM
  3. Thank you Microsoft for ending the week in such a
    By Cerwin Vega Fan in forum Almost Anything Goes
    Replies: 9
    Last Post: 07-28-2008, 09:23 AM
  4. LS1.com Video - SUBMISSIONS ENDING
    By Knighthawk LS1 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 35
    Last Post: 08-12-2007, 04:54 AM
  5. ttop leak, hatch leak, and window motor problems
    By ATCharming in forum General Help
    Replies: 41
    Last Post: 07-23-2007, 03:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •