Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 28

My 0-90mph run

This is a discussion on My 0-90mph run within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Here's a video of my 99 TA with Ram Air (non WS6). Basically stock except for SLP Airbox with K&N, ...

  1. #1
    Junior Member christianjax's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Jacksonville Florida
    Posts
    57

    Black
    1999 Trans Am

    My 0-90mph run

    Here's a video of my 99 TA with Ram Air (non WS6). Basically stock except for SLP Airbox with K&N, and SLP MAF sensor, and flowmaster.
    I clock it to 60 in the high 4's. Not bad for a mostly stock auto.


  2. #2
    Member ls1speedster's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bethany, IL
    Posts
    325

    black
    2002 trans am

    damn ur a stock auto and it broke loose goin to second..

    im stock and it seems im far from gettin rubber in second...

  3. #3
    LoudMouth SStriker's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Westminster/Sykesville, Maryland
    Age
    28
    Posts
    512

    Red
    2000 Trans Am

    Not Bad

    Quote Originally Posted by ls1speedster View Post
    damn ur a stock auto and it broke loose goin to second..

    im stock and it seems im far from gettin rubber in second...
    Ive got LM1, Lid, Fernco Coupler, Ported TB, Predator Tune with TM turned off. And my Auto Will Kick Hard into second(like s mark Hard...), It gets scary sometimes... But i love it!

  4. #4
    Junior Member christianjax's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Jacksonville Florida
    Posts
    57

    Black
    1999 Trans Am

    Quote Originally Posted by ls1speedster View Post
    damn ur a stock auto and it broke loose goin to second..

    im stock and it seems im far from gettin rubber in second...

    that was a warm day. On a cooler day it really get's some in 2nd.

  5. #5
    Member ls1speedster's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bethany, IL
    Posts
    325

    black
    2002 trans am

    man if i get a shift kit and gears...do u think it would break loose...
    i just got a new stock transmisson i blowed out second...
    but i have to wait till breakin time to get on it

  6. #6
    Junior Member christianjax's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Jacksonville Florida
    Posts
    57

    Black
    1999 Trans Am

    Quote Originally Posted by ls1speedster View Post
    man if i get a shift kit and gears...do u think it would break loose...
    i just got a new stock transmisson i blowed out second...
    but i have to wait till breakin time to get on it

    If you can't get 2nd with a shift kit and a LS1, then something is really wrong.

  7. #7
    Double Tap Heartbreak1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Castle Rock, CO
    Age
    27
    Posts
    1,616

    Montego Blue
    '07 BMW 328Xi Coupe

    Quote Originally Posted by christianjax View Post
    If you can't get 2nd with a shift kit and a LS1, then something is really wrong.
    Im startin' to wonder if something is wrong with my motor then. I can't break mine loose at all, don't even try spinning the tires without water because it definately has nothing but grip and go. I have my hypertech settings mostly stock other than the gear ratio, tire size, speedo calibration, and fan temp. Should I bump my shift pressure up again like the previous owner had it set to?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Florida
    Posts
    238

    Oriental Blue
    2001 Trans Am WS.6 M6

    Quote Originally Posted by Vertibird54 View Post
    Im startin' to wonder if something is wrong with my motor then. I can't break mine loose at all, don't even try spinning the tires without water because it definately has nothing but grip and go. I have my hypertech settings mostly stock other than the gear ratio, tire size, speedo calibration, and fan temp. Should I bump my shift pressure up again like the previous owner had it set to?
    what rear gear do you have?

  9. #9
    Double Tap Heartbreak1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Castle Rock, CO
    Age
    27
    Posts
    1,616

    Montego Blue
    '07 BMW 328Xi Coupe

    Quote Originally Posted by '00T/A View Post
    what rear gear do you have?
    GU5 - 3.23

  10. #10
    Junior Member christianjax's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Jacksonville Florida
    Posts
    57

    Black
    1999 Trans Am

    Quote Originally Posted by Vertibird54 View Post
    GU5 - 3.23

    actually I think I have the 2.93

  11. #11
    Double Tap Heartbreak1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Castle Rock, CO
    Age
    27
    Posts
    1,616

    Montego Blue
    '07 BMW 328Xi Coupe

    The 2.73 you mean. Theres no way ur chirping with a 2.73. How the hell is that possible? Is your tread almost dead?

  12. #12
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    nice

  13. #13
    Junior Member christianjax's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Jacksonville Florida
    Posts
    57

    Black
    1999 Trans Am

    Quote Originally Posted by Vertibird54 View Post
    The 2.73 you mean. Theres no way ur chirping with a 2.73. How the hell is that possible? Is your tread almost dead?

    Nope, got great tread. It actually got sideways hitting 2nd before I got these new tires.

  14. #14
    Senior Member t-rock's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    pocola oklahoma
    Age
    47
    Posts
    1,121

    black
    2002 firehawk 94 Z28

    my 02 a4 had 2.73s gutted cats and free mods and i always got a little chirp in going into 2nd.it may have been the tires though.it seemed like for ever from 0-60 but from a 70mph punch it was pretty strong.

  15. #15
    Double Tap Heartbreak1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Castle Rock, CO
    Age
    27
    Posts
    1,616

    Montego Blue
    '07 BMW 328Xi Coupe

    Quote Originally Posted by christianjax View Post
    Nope, got great tread. It actually got sideways hitting 2nd before I got these new tires.
    Im simply stunned. Wonder if I should raise the line pressure for my shifts with my hypertech programmer.

  16. #16
    Junior Member christianjax's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Jacksonville Florida
    Posts
    57

    Black
    1999 Trans Am

    oh, there is one mod I forgot to mention. I have one of those resisters in my air intake sensor. All it does is tells the main computer that it is getting colder air so it makes it a "little" quicker. But doubt that has anything to do with the 2nd gear chirp because it's always hit 2nd hard. Like I said, when it had the origional tires, it got a little sideways sometimes hitting 2nd. Since I got my new tires (over a year ago) it launches hard and chirps 2nd. And I just double checked my code and I have a GU5 too.

  17. #17
    Member ls1speedster's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bethany, IL
    Posts
    325

    black
    2002 trans am

    well..
    mine seems to nose over at 5300...i dont know why...it just seems like that is all its got...

    but i just got a new stock transmisson..do u have any say on why it wouldnt break them loose..im thinking along the lines of a transgo shift kit and a lid..

  18. #18
    Double Tap Heartbreak1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Castle Rock, CO
    Age
    27
    Posts
    1,616

    Montego Blue
    '07 BMW 328Xi Coupe

    Quote Originally Posted by christianjax View Post
    oh, there is one mod I forgot to mention. I have one of those resisters in my air intake sensor. All it does is tells the main computer that it is getting colder air so it makes it a "little" quicker. But doubt that has anything to do with the 2nd gear chirp because it's always hit 2nd hard. Like I said, when it had the origional tires, it got a little sideways sometimes hitting 2nd. Since I got my new tires (over a year ago) it launches hard and chirps 2nd. And I just double checked my code and I have a GU5 too.
    I raised my line pressure to 50% so now it shifts quicker and firmer than it used to, still can't chirp tho. I think that has something to do with the altitude. Does anyone know how to reset the timing?

  19. #19
    Member ls1speedster's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bethany, IL
    Posts
    325

    black
    2002 trans am

    how do u raise ur line pessure?

    ive been wondering the timeing also...i have asked questions about it before..

  20. #20
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ATCharming's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Rockford, IL
    Age
    26
    Posts
    8,303

    Silver
    2000 Camaro SS

    do u have a shiftkit?

    i bought one but never got to installin it. now that my cars for sale i really dont have a reason to. thats awesome that u break loose goin into second with an auto... especially with the 272s

    anyone wanna buy my shiftkit lol

    if you dont have a shiftkit, get one, a stall, higher gears like 373s and you will probably go sideways again lol

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: C6 Corvette ABS and Active handling faults @90mph
    By BigDz in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-02-2009, 02:52 PM
  2. Dash vibration around 60-90mph
    By JayTA98 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-16-2008, 11:35 AM
  3. car stalled while going 90mph...any opinions welcomed!
    By 98z28duval in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 09-28-2007, 12:37 PM
  4. What can i do to have a faster 35-90mph area speed?
    By bgable in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 09-13-2007, 02:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •