Results 1 to 6 of 6

lt1 wont fire

This is a discussion on lt1 wont fire within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; I hope someone here can help me out, i hav a 93 model lt1 that wont fire, i changed the ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    tn
    Posts
    82

    lt1 wont fire

    I hope someone here can help me out, i hav a 93 model lt1 that wont fire, i changed the ignition module and coil and still nothing. I made sure they both had power, but there is no spark coming from the plug wires or the coil wire. Is there any good way of checking the opti spark or any thing else to check for problems?

    when i bought this car the guy told me it had a weak fuel pump and that there was sensor somewhere on the car that would keep it from firing, is this true? i have looked at the wiring diagrams and dont see anything like this.'

    any help would be greatly appreciated, thanks in advance.

  2. #2
    MANWHORE TEAM suede's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Your Mom's Bedroom
    Posts
    4,548

    Negro
    2000 Trans Am WS.6

    I would pull the fuel line, turn the key on, pry pour some more gas on it, light a match and you'll have all the fire you could want...
    Black 2000 Trans am WS.6, P&P MAF & TB, TB bypass, Fernco, Volant CAI, EGR! and AIR!, Kooks 1 7/8" race headers, QTP ORY W/Dual E-cutouts, Spec 3 clutch, RAM master and slave cylinders, 20% tint, 2 Alpine 10's/Rockford 1200amp, Pioneer head-unit, Corsa Clones, Metallic Silver Stripes, TTMs,

  3. #3
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    Hook a fuel pressure guage to the schrader valve on the fuel rail. See how much pressure its putting out and report back.. most likely its the opti-CRAP

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    tn
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by suede View Post
    I would pull the fuel line, turn the key on, pry pour some more gas on it, light a match and you'll have all the fire you could want...
    you think? never mind your pic on your profile explains it all!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    tn
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by JoshieDoom View Post
    Hook a fuel pressure guage to the schrader valve on the fuel rail. See how much pressure its putting out and report back.. most likely its the opti-CRAP
    k, i will.

  6. #6
    MANWHORE TEAM suede's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Your Mom's Bedroom
    Posts
    4,548

    Negro
    2000 Trans Am WS.6

    Quote Originally Posted by dirttrax View Post
    you think? never mind your pic on your profile explains it all!
    John Wayne?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. Help: lt1 wont fire!!!
    By dirttrax in forum LT1
    Replies: 14
    Last Post: 04-20-2009, 04:30 PM
  3. 02 camaro cranks wont fire pass key problem?
    By PAT-LS101 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 01-22-2009, 04:54 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 09-09-2008, 04:51 PM
  5. Help: LS1 wont fire
    By 02fiehawk in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 04-23-2008, 04:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •