Results 1 to 7 of 7

ITS ALIVE!!!...w/ a few problems?

This is a discussion on ITS ALIVE!!!...w/ a few problems? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; So i threw on a new serpentine belt today. Took about 3min to install. I wasted more time running to ...

  1. #1
    Senior Member rajiv1998's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    New Jersey
    Age
    30
    Posts
    1,489

    Black
    1998 Pontiac Trans Am

    ITS ALIVE!!!...w/ a few problems?

    So i threw on a new serpentine belt today. Took about 3min to install. I wasted more time running to the auto store to get one than i did changing it. It runs fine now, but there are a few lights on the dash. Before i swaped the belt the car was sitting untouched for about 5 days. Before firing it up, i checked all the fluids and they were fine. The second i started it, the Low oil and SES light came on. Im pretty sure the SES light is about a bad cat but wuts up with the low oil light? My battery died out becasue i forgot to unplug my radar so my friend jump started it. I drove it non stop for about 45 min, and now the battery seems charged. But y is it saying low oil? Maybe the comp is fucked up? My friends ford explorer needed a jump start and when we did it, it fucked up the 4X4. So now he has no 4X4 and its just rear wheel drive. Any1 else jumpstart w/o problems??

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Find out foe sure what the code is for the SES light, or try resetiing the computer

  3. #3
    Awaiting Activation
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Philly+Glenmoore, Pa
    Age
    28
    Posts
    4,704

    Pewter Metallic
    2002 Trans Am WS6 M6 D1SC

    i had mine die when i was cleaning it out and left the radio on and doors open for too long. Jumped it and didnt have any problems.

    Take it down to the auto parts store and have them check what exact codes you're trowing. They can turn them off and they wont come back if there isnt really a problem. I go to the Advanced Auto Parts by me for it. Good Luck.

  4. #4
    Senior Member Sleeper101's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Springcity
    Posts
    1,152

    Red
    Vette,240sx,ls1 camaro

    Try taking the battery cable off for a few mins, Re-setting the ECU. If that doesnt work then go get the codes checked out.

  5. #5
    Senior Member rajiv1998's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    New Jersey
    Age
    30
    Posts
    1,489

    Black
    1998 Pontiac Trans Am

    Well the SES light went away. The fluids lights went away as well. It came on last night when i was driving back from the track, and both didnt come back on. I will keep an eye out for a few more days and well c wut happens. By the way no mean to hijack the thread, but im gonna give my car a good tune up soon. Flush all the fluids, check all the filters, plugs,wires etc... Is it worth getting a K&N or GREEN filter??

  6. #6
    Impounded
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Milwaukee
    Posts
    273

    Atlantic Blue
    2005 Legacy GT Stage 2

    Its not like your gonna notice the small hp gain you might get from a knn, but you also dont notice a gain in hp when you use royal purple over penzoil, its up to you if you wanna use the best for you car or not.

  7. #7
    Just another Joe Eagle's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NW Chitown
    Posts
    757

    Pewter
    2002 WS6

    The oil light is no lie. Add 1/2 quart and it'll go away in two drive cycles.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. It's alive
    By SMWS6TA in forum General Help
    Replies: 32
    Last Post: 09-15-2010, 06:38 PM
  2. The SS is alive!
    By blackhawk01 in forum Camaro / SS
    Replies: 3
    Last Post: 08-08-2010, 10:20 AM
  3. How am I still alive?????
    By blackSS01 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 41
    Last Post: 06-21-2009, 08:54 AM
  4. Its Alive!
    By Ed Blown Vert in forum Western Members
    Replies: 102
    Last Post: 05-04-2007, 08:35 PM
  5. its alive......but
    By ls1marine in forum Western Members
    Replies: 23
    Last Post: 10-25-2006, 11:48 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •