Results 1 to 5 of 5

installing motor through the top

This is a discussion on installing motor through the top within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; I'm installing my new motor through the top and was wondering if anyone has done it. Does anyone have any ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    york pa
    Posts
    125

    white
    96 ws6

    installing motor through the top

    I'm installing my new motor through the top and was wondering if anyone has done it. Does anyone have any tips? I

  2. #2
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    do-able, but not enjoyable.....

  3. #3
    your parts guy!!! 1fastcamarosss11's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cleveland ohio
    Posts
    11,376

    trans am 00 ws6
    1998 camaro ss vert

    i have done it in my ss didn't even have to take the hood off. i don't recommend that. take as much off as you can then pull it out really not to bad. me and my dad with being super carefull got it all off and out in about 4 hours. remember this was our first time. take the tranny out from under the car and just pull the motor by it self. hope this helps.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    york pa
    Posts
    125

    white
    96 ws6

    I just got the motor back and I am ready to stick it back in. Did u put the tranny back in before the motor?

  5. #5
    your parts guy!!! 1fastcamarosss11's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cleveland ohio
    Posts
    11,376

    trans am 00 ws6
    1998 camaro ss vert

    Quote Originally Posted by fastlt196 View Post
    I just got the motor back and I am ready to stick it back in. Did u put the tranny back in before the motor?
    motor first then the tranny. be carefull with the dip stick tube. make sure you have it set when the tranny goes up and in place. there is one bolt that goes on top.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. installing lt1 over the top
    By fastlt196 in forum LT1
    Replies: 6
    Last Post: 04-17-2009, 07:13 PM
  2. installing motor
    By fastlt196 in forum LT1
    Replies: 6
    Last Post: 09-12-2008, 12:40 AM
  3. Replies: 20
    Last Post: 08-24-2007, 06:57 PM
  4. installing an amp
    By NIKDSC5 in forum Corvette
    Replies: 4
    Last Post: 04-05-2007, 07:17 PM
  5. Installing TCS ??
    By Necction in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-09-2006, 09:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •