Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 28 of 28

Idling

This is a discussion on Idling within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; Yes its descreened the previous owner had it done and i cleaned it last month with MAF cleaner. I was ...

  1. #21
    Member edrvsqz1980's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Corpus Christi Texas
    Posts
    120

    Red
    2000 Pontiac TransAm WS6

    Yes its descreened the previous owner had it done and i cleaned it last month with MAF cleaner. I was also talking to a friend of mine and he was saying that his truck was doing the same thing and he said his was a vacumm leak which Cutlass had already mentioned could be one of the problems.

  2. #22
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    I have a Granatelli MAF I got after my stock unit started causing issues. Had no issues when 1st installed and my tuner has no problems with it so I have to give it a good marks if you need one.
    Last edited by RyanJM; 07-20-2010 at 08:59 PM.
    1998 Trans Am 85k miles.
    Bolt ons, MS3 113LSA cam, Circle D Stall, Tune, Modified WS6 style hood, Full Suspension, 6000k HID's, Clear Side Markers w/ Leds, Led 3rd Brake Light and 18" AR Staggered Killer Wheels w/ BFG KDW NT's.- Weekend Toy/DD
    02 Trailblazer -Sold
    09 Ram 1500 CC - Sold
    09 Cobalt SS/TC - Sold
    13 ram 1500 LoneStar CC 4x4 - Magnaflow, K&N,and more to come-DD/Toy

  3. #23
    Junior Member 454transam's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Texas
    Posts
    21
    2002 Trans am

    Did you ever find out what the problem was?
    My lt1 was doing the same thing, awhile back.
    I replaced the TPS & the MAF, & it stopped dieing.
    But now i have a vacuum leak, & it starts to bog down
    a bit now.

    Hope you figure it out!

  4. #24
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    As others have said, it most likely is a vacuum leak. Especially with both banks reporting lean codes. Check the vacuum lines, I believe there is one on the back of the intake, right Cutlass? Isn't that the PCV line? I've read about others here that found that particular line in bad shape.

  5. #25
    Member edrvsqz1980's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Corpus Christi Texas
    Posts
    120

    Red
    2000 Pontiac TransAm WS6

    No i havent found out yet, but i will trouble shoot it this weekend when I have time. Where can I purchase a Granatelli MAF at? More than likely its a vacuum leak though as i have been reading and asking friends about it, but im still going to change the MAF though.

  6. #26
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    I got mine from WS6store website. Check on here I though Granatelli was a sponsor sometimes it's cheaper if you go straight to the company. I am happy with mine, it does it's job and keeps the cars running and my tuner has no issues. I clean it with every oil change since I have to clean the air filters anyway. I know my friend had the SLP unit on his Formula and sent it back and ended up getting one from the local parts store.

  7. #27
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by Too Fast View Post
    As others have said, it most likely is a vacuum leak. Especially with both banks reporting lean codes. Check the vacuum lines, I believe there is one on the back of the intake, right Cutlass? Isn't that the PCV line? I've read about others here that found that particular line in bad shape.
    Yeah at the back of the intake is the brake booster hose and the vacuum hose for the HVAC.

    The common PCV vacuum leak source is here:

  8. #28
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    ^^^pictures are worth a thousand words!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idling and rpm problem
    By Hogsters in forum General Help
    Replies: 18
    Last Post: 12-13-2015, 10:57 AM
  2. A kill while idling?
    By IH8EVRY1 in forum Kill Stories
    Replies: 18
    Last Post: 05-11-2010, 05:19 AM
  3. Idling RPM's?
    By qwk01ta in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-27-2010, 11:09 PM
  4. problem idling
    By grouch0jr in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 12-18-2009, 08:04 AM
  5. Idling at 650 to 750 RPM's
    By 9t8z28 in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 10-31-2006, 07:25 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •